in

Tužno Vrh

PISMO JAČEM: Zoran Radmilović je pre 32 godine napisao tekst koji će vas najpre posramiti, a zatim ohrabriti za sva vremena

Zoran Radmilović je davne 1985. godine u NIN-u napisao „Pismo jačem“. U tekstu je bio surovo iskren i pozvao na razmišljanje, te postoje evidentne indicije da ćete biti posmramljeni, a zatim ohrabreni za sva vremena.

Otvorim pismom obratio se onima koji su ukinuli njegovu predstavu. Nije se libio Radmilović da bude iskren i oštar. Ni srčan, toga je bilo na pretek.

Na internetu smo pronašli nekoliko različitih varijanti godine kada je Zoran Radmilović pisao Pismo jačem, te smo stupili u kontakt sa njegovom ćerkom Anom Radmilović.

– Pismo jačem je moj otac napisao 1981, a objavljeno je u NIN-u četiri godine kasnije 1985 – rekla je Ana Radmilović za Piplmetar.

Skuvajte kafu, izopštite se iz svega i obucite kožu jednog genija – samo jednog Zorana Radmilovića.

[irp posts=“8090″ name=“MATIJA BEĆKOVIĆ: Kad bih se ponovo rodio, voleo bih da budem Ajfon 6!“]

Iako je ovo samo, čini se, samo obična kolumna, ipak je mnogo više od toga. Životna priča prokljuvljene niti suvog dostojanstva.

Zoran Radmilović

Pismo prenosimo neizmenjeno i u celosti, baš onako kako ga je divni Radmilović napisao. Kliknite na stranicu broj 2 da pročitate celo Pismo jačem.

Glasajte za ili protiv

0 poen

Ukupno bodova: 0

Za: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Protiv: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Оставите одговор

Loading…

Voleli bismo tvoje mišljenje...