Crnogorci imali kasno „paljenje“ i hrabro pali, Nemačka u četvrtfinalu!

od strane | sep 10, 2022 | Sport | 0 Komentara

Košarkaši Nemačke pobedili su Crnu Goru u Berlinu rezultatom 85: 79 i izborili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Nakon 20 minuta igre se činilo da će Nemačka suvereno dobiti ovaj meč, ali su na kraju morali da „čupaju“ trijumf.

Nemci su bili furiozni u prvom poluvremenu, koje su rešili u svoju korist sa ubedljivih 48: 24.

U trećoj četvrtini je usledilo blago upoštanje domaće selekcije, pa su Crnogorci u poslednju četvrtinu ušli sa minus 17.

Na početku četvrte povratak Crne Gore. Raspucao se Kendrik Peri i očas posla su izabranici selektora Radovića napravili seriju od 14:2 i prišli na 69: 64.

Imali su Nemci odgovor na ovaj „blickrig“ svog rivala. Lo, Tajs i Šruder su tada ubacili važne poene, odbili nalet Crne Gore i uveli utakmicu u relativno miran finiš.

„Sokolovi“ su poenima Mihailovića u kontri prišli na 80: 77, na 24,4 sekunde make kraja, ali je usledila sumnjiva nesportska lična greška, dva slobodna bacanja za Loa, koja je on pogodio i tu je bio kraj.

Crnogorci mogu uzdignutih glava da krenu kući. Igrala je ova selekcija bez Vučevića i Ivanovića, pokazala je da ima kvalitet i osmina finala je sasvim dobar rezultat, s obzirom na jačinu ovog šampionata.

Domaćina je make pobede vodio Denis Šruder sa 22 poena, osam asistencija i četiri skoka. Vagner i Lo su doprineli sa po 14 poena.

Peri je blistao sastavu Crne Gore sa 25 poena i šest asistencija. Bojan Dubljević je imao 22 poena i sedam skokova. 

U četvrtfinalu će Nemačka igrati protiv boljeg iz duela između Grčke i Češke. Taj susret na programu je sutra od 20.45 sati.

Ranije danas su plasman u četvrtfinale Evrobasketa obezbedili Francuska i Slovenija, a od 20.45 sati se u osmini finala sastaju Španija i Litvanija.

Opširnije

Izvor: Sportske NET