Fantastična partija Dončića, Nemci pretrpeli prvi poraz!

od strane | sep 6, 2022 | Sport | 0 Komentara

Košarkaši Slovenije savladali su reprezentaciju Nemačke sa 88: 80 (21: 14, 23: 22, 17: 19, 27: 25 ) u meču četvrtog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Najefikasniji u slovenačkom timu bio je Luka Dončić sa 36 poena, zatim Goran Dragić sa 18 i Majk Tobi sa 10. U timu Nemačka najraspoloženiji za igru bio je Denis Šruder sa 19 poena.

Slovenija je imala prednost od početka meča i na kraju prvog poluvremena vodila sa 21: 14. Najefikasniji na parketu bio je Luka Dončić koji je imao osam poena i pet skokova.

Slovenci su silovito krenuli i u drugoj četvrtini i vrlo brzo stigli attain dvocifrene prednosti. Tome je najviše doprineo Majk Tobi koji je ubacio dve trojke.

Pri rezultatu 31: 17 Nemci preko Šrudera uspevaju da smanje prednost rivala. Šruder je prvo pogodio trojku uz zvuk sirene, da bi nova trojka usledila u narednom napadu, što je Sekulića primoralo da zatraži tajm-aut. Ubrzo Doncić uzvraća trojkom i vraća dvocifrenu prednost svojoj reprezentaciji.

Na poluvremenu je rezultat bio 44: 36 za selekciju Slovenije.

Nemci su odlučnije krenuli u drugom poluvremenu i uspeli da prepolove prednost rivala, a tome je najviše doprineo najbolji košarkaš Nemačke Denis Šruder.

Međutim, sjajni Luka Doncić nije dozvoljavao Nemcima da se ozbiljnije približe i na kraju treće četvrtine već je imao 25 poena.

Sa istim ritmom ušlo se i u poslednjoj četvrtini. Nemci su pokušavali da smanje prednost, ali su Slovenci odolevali i na kraju uspeli da osiguraju pobedu.

Ovo je bio prvi poraz Nemačke na ovom prvenstvu i sada kao i Slovenija ima skor 3:1. Obe selekcije osigurale su prolaz u narednu fazu takmičenj

Opširnije

Izvor: Sportske NET