Katanac

od strane | sep 13, 2022 | Sport | 0 Komentara

5484 Qarabag – Nantes 0-2 (1.83)

Francuski pobednik kupa je startovao pobedom na „Atlantiku“ protiv Olimpijakosa, pa bez velikog pritiska putuje u Zakavkazje. Šampion Azerbejdžana je nezgodan kod kuće, bili su na korak od Lige šampiona, nakon što su eliminisali Leh, Cirih i Ferencvaroš, zaustavila ih je Viktorija Plzen. Karabag je silan kod kuće, „Kanarinci“ će se braniti, i oni su poznati kao ekipa koja bolje igra pred svojim navijačima, verovatno bi potpisali za bod u ovom meču. Čeka nas velika bitka, ne verujemo u mnogo prilika, Francuzi umeju da igraju na rezultat, ne bi čudilo da i ne bude golova u Bakuu.

3292 Ponte Preta – Ituano 0-1I&1-2II (2.04)

Ponte Preta se neće vratiti u prvu ligu ni ove sezone, „Makake“ su na šest bodova od četvrtog mesta, ali nerealno je da se Vasko ili Gremio toliko puta okliznu attain kraja šampionata. Tim iz Kampinasa, čuvenog predgrađa Sao Paula bi mogao eventualno pobedom da preskoči Ituano, ali gosti su tvrda ekipa koja zna da iznenadi van svog terena. Ova ekipa dolazi takođe iz Sao Paula, „Železničari“ su ušli u drugu ligu i imaju sezonu iznad svih očekivanja. Ovo je jedna vrsta derbija, uvek raste temperatura na „Lukareliju“ kada stižu crno-crveni. Ponte Preta je slavila u prvom delu prvenstva, sada imaju i dosta izostanaka, ne bi trebalo da bude mnogo golova… 

3934 Suwon Bluewings – Pohang 0-2 (1.83)

Gostujući Stilersi nemaju šansu za titulu, ali je bitno biti među prva tri, kako bi igrali u azijskoj Ligi šampiona, gde su prošle godine poraženi u finalu. Gostuju „plavo-crvenima“ timu koji je na putu da ostane u ligi bez većih problema. Suvon je Samsungov tim, dugo su bez titule, 15 godina, a sem dve vicešampionske pozicije u prošloj deceniji nisu napravili ništa, mada su pre dve godine u Ligi šampiona ispali na penale od Inijestinog Kobea. Imajući u vidu lošu formu Pohanga u poslednje vreme, ali i to da domaći igraju prilično defanzivno, mali broj golova je prirodan izbor.

3228 Platense – Union de Santa Fe 0-1I&0-1II (1.98)

Argentinski šampionat se igra bez predaha. Platense je i pored lošije forme u poslednje vreme ekipa koja je ipak bolje plasirana od očekivanja. Ovaj tim poznat pod nadimkom „Lignje“ i prepoznatljive braon boje dresova će ugostiti Union koji može da bude takođe zadovoljan mestom u sredini tabele. Nekoliko puta Platense je doneo profit kada smo savetovali da igrate na male rezultate na stadionu „Lopez“ u Floridi, jednom od delova Buenos Ajresa. Naime, „Kalamari“ su neporaženi pred svojim navijačima, ali imaju čak šest remija. Uz to, dali su tek devet golova, a primili samo četiri. Hrabriji mogu da odigraju i tačan rezultat, 1:0 za Platense.

1109 Stevenage – Newport 0-1I&0-1II (2.07)

Stivenedž je dobro startovao u četvrtoj engleskoj ligi, naime, oni su odmah uz Lejton, ekipa iz Hertfordšira je dobila pet od sedam utakmica, a na „Broudhalu“ su perfektni, sve tri pobede. Primili su dva gola, dobili su i Ročdejl i Piterboro u kupu sa po 1:0, pa neće biti iznenađenje ni ako učine slično protiv Njuporta. Gosti su opasni na stranu, tukli su čak i Luton u Liga kupu, ali pitaće se domaći Boro čija je odbrana jedna od najboljih u ligi, sa par reprezentativac egzotičnih karipskih zemalja koji dugo igraju zajedno. Poslednja tri meča ovih timova završena su malim rezultatima, a zanimljivo da je Njuport dobijao na poslednjim gostovanjima protiv ovog rivala.

Opširnije
Izvor: sportske.rep