LN – Francuska se budi, džoker Majer srušio Dansku na Maksimiru posle „lepotice“ Eriksena!

od strane | sep 23, 2022 | Sport | 0 Komentara

Reprezentacija Hrvatske preuzela je vođstvo u grupi 1 pošto je na domaćem terenu slavila protiv Danske rezultatom 2:1.

„Kockasti“ su poveli u 49. minutu kada je Borna Sosa iskoristio odbijenu loptu i sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem savladao nemoćnog Šmajhela.

Uzvratio je Kristijan Eriksen fantastičnim pogotkom sa oko 25 metara u 77, da bi samo dva minuta kasnije rezervista Lovro Majer Hrvatskoj doneo novo vođstvo i, kasnije će se ispostaviti, pobedu za prvo mesto u grupi kolo pre kraja.

Istovremeno, reprezentacija Francuske uspela je da preda „fenjer“ Austriji koju je u Parizu savladala sa 2:0.

Mogla je to biti i ubedljivija pobeda domaće ekipe, Mbapeu je poništen gol, Čuameni je pogodio prečku makazicama, ali je sve bilo rešeno u drugom poluvremenu.

Ubacio je Kilijan Mbape u veću brzinu i savladao Penca u 56. minutu posle sjajne solo akcije, a devet minuta kasnije Olivije Žiru otklonio je svaku dilemu oko pitanja pobednika.

U okviru grupe 4 Lige A, Holandija je u Poljskoj dobila domaću selekciju sa 2:0.

„Lale“ su povele u 14. mintu posle prelepe timske akcije koju je golom krunisao Kodi Gakpo, dok je konačan rezultat postavio Stiven Bergvajn u 60. minutu susreta.

Presudan će biti meč poslednjeg kola između Holandije i Belgije koja je u Briselu uspela da pobedi Vels rezultatom 2:1.

Belgija je stigla do vođstva u 10. minutu golom Kevina de Brujnea, a onda je fudbaler Mančester sitija bio asistent Mičiju Bačuaiju koji je pogodio u 37. minutu susreta.

Nisu se Velšani predali,Kifer Mur bio je najviši u skoku kada je u 50. minutu sačuvao nadu svog tima da može barem do boda, međutim promene rezultata do kraja meča nije bilo.