Mitrović i Vlahović podelili lekcije Halandu, moćna Srbija u eliti Lige nacija!

od strane | sep 28, 2022 | Sport | 0 Komentara

Fudbaleri Srbije savladali su večeras selekciju Norveške u Oslu rezultatom 2:0 u okviru šestog kola Lige B Lige nacija.

Izabranici Dragana Stojkovića su ovom pobedom osvojili prvo mesto u grupi 4, te obezbedili plasman u plejof kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (u slučaju neuspešnih kvalifikacija) i mesto u Ligi A naredne godine.

Uz to, Srbija će u gorepomenutim kvalifikacijama biti u drugom šeširu prilikom žreba.

Utakmicu na Ulevalu bolje je otvorila Norveška, prvi je zapretio Haland već u uvodnim trenucima meča kada je morao da reaguje i Vanja Milinković Savić.

Usledio je veliki pritisak domaće ekipe, istovremeno Srbija se polako oslobađala, a veliku ulogu u tome imala je i šansa Vlahovića kada je njegov udarac glavom posle centaršuta Tadića odličnom intervencijom odbranio Niland.

Od tada su „orlovi“ krenuli da igraju sve bolje, a kulminacija je detalj iz 42. minuta kada je Srbija i povela.

Akciju je započeo Tadić koji je po levoj strani uposlio Kostića, krilni fudbaler Juventusa pronašao je svog klupskog saigrača Vlahovića koji je rutinski zatresao mrežu na prvoj stativi.

Gde je Srbija stala u finišu prvog, nastavila je na početku drugog poluvremena, posle pokušaja Halanda koji je lagano odbranio Milinković Savić, gosti su stigli do novog gola.

Igrao se 54. minut, Tadić je ponovo bio začetnik akcije posle greške Bergea, pronašao Ilića koji je potom proigrao Aleksandra Mitrovića koji je postigao svoj jubilarni 50. gol u nacionalnom timu Srbije.

Pokušao je selektor Norveške Stale Solbaken da razmrda ekipu izmenama, to nije dalo rezultata na terenu, dok se najveće zvezde gostiju Haland i Edegar praktično nisu ni videle na terenu zbog sjajne defanzivne organizacije „orlova“.

Posebno se istakao sjajni Strahinja Pavlović koji je u potpunosti neutralisao fudbalera Mančester sitija dok je bio na terenu.

Mogao je Mitrović do još jednog pogotka posle centaršuta Radonjića, no Niland je refleksnom reakcijom uspeo da zaustavi udarac glavom.

Haland je imao još jednu veliku priliku u prvom minutu nadoknade vremena, ali je Vanja Milinković Savić još jednom spasio svoj tim odličnom intervencijom.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je tako Srbija sa 13 bodova zauzela prvu poziciju i mesto među elitnim evropskim selekcijama u Ligi A od naredne godine.

Izvor Sportske NET