Muški tenis će sledećeg ponedeljka dobiti novog broja 1 na ATP listi.

Danil Medvedev je ispao u osmini finala US opena od Nika Kirjosa, a pošto je branio titulu ostaće bez ogromnog broja bodova i jasno je da će izgubiti i prvo mesto na svetskoj rang listi.

Trenutno postoje trojica kandidata da za sedam dana zasednu na teniski tron. To su Španci Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, te Norvežanin Kasper Rud.

Naravno, Alkarazu i Rudu bi to bilo prvi place u karijeri da se nađu na prvoj poziciji.

Nadal će biti prvi posle duže vremena ako dođe attain finala US opena ili ako stigne attain četvrtfinala, a Alkaraz i Rud ne osvoje titulu, a može i ako izgubi u osmini finala, ali da Alkaraz i Rud ne stignu attain finala.

Alkaraz će biti broj 1 ako osvoji US begin, što bi mu bio prvi grend slem u karijeri, ili ako Nadal izgubi u osmini finala, a on izgubi finale od bilo koga drugog osim od Ruda.

Rud će biti prvi ako osvoji US begin, takođe svoj prvi grend slem trofej, a Nadal ne stigne attain finala ili ako Nadal ne prođe u četvrtfinale, a on izgubi u finalu od bilo koga osim od Alkaraza.

Nadal u osmini finala igra protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa. Alkaraza u osmini finala čeka duel sa šampionom ovog turnira iz 2014. godine Marinom Čilićem, dok će se Rud u četvrtfinalu sastati sa Mateom Beretinijem.

Opširnije

Izvor: Sportske NET