NOVAK ĐOKOVIĆ JE NEUNIŠTIV! Politički uticaji i medijska pompa dodatno su ga ojačali: Nadala je sve starija, Srbin je čudo prirode.

od strane | sep 21, 2022 | Sport | 0 Komentara

NOVAK Đoković i Rafael Nadal polako ulaze u pozne sportske godine, a iako se i dalje javljaju kao dva grabljivica na teničkim terenima i demonstriraju nestvarne fizičke sposobnosti, statistika pokazuje da su godine kao da su jednom od njih počeli da uzimaju dan. Drugi je, kao što je svima poznato, „Srbin sa planete Kripton“, čovek kome ne mogu ništa ni godine, ni svi politički uticaji i pokušaji da se svrgne sa trona.

Tanjug/AP Ime, „Tennis Summari“ je objavio zanimljiv statistiku, a tiče se procenta pobede protiv pandemije i posle pandemije korona virusa. Iako veliki broj od teniski kritičari su predviđeni da će sva dešavanja oko australijske otvorene, deportacija srpskog asa zbog vakcinalnog statusa i političke odluke da sledi svoje ideale, napustiti dubok trag, ali to se nije desilo. ) Foto: Profimedia/AP Kralj „belog sporta“ pre korona virusa zauzeo svet je na 84,2 od pobede, dok je posle pandemije njegov procenat skočio na 85,6. Ovo je samo još jedno svedočanstvo koliko je životni stil pun odricanja jednog 35-godišnjaka stvorio neuništivog svepobedničkog „Srbinatora”. Srbin je otporan na sve, a to što je izašao. od svega još jače pokazuje od čega je mentalno sazdan. Ruku na srce, po ukupnom broju trijumfa „Nole“ je pao na osmo mesto, ali razlog zašto leži samo u ukupnom broju odigranih mečeva koji su značajno smanjeni nakon njegovog odluke da se vakciniše (Australian open i US Open), kao i američka turneja, tako da nema sumnje da će u tom slučaju da bi broj pobede bio znatno veći.

FOTO: Tanjug/AP

Što se tiče Rafaela Nadala, on je tek na 15. poziciji po broju trijumfa, dok je u procentima pao sa nestvarnih 89,2 na 84,4 odsto. Zaista, to je i dalje impresivna cifra, ali i dokaz tendencije opadanja igre „El Matadora“, koji je završio u 36. godini života, a da je istovremeno pati od kontinuiranih povreda. )

FOTO: Tanjug/ AP Kad ti Gledajte širu sliku, čak tri tenisera koji su u periodu pre pandemije imali najviše pobede ispala su iz TOP 5, dok su u izabranom društvu ostali samo Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas. Pored Đokovića i Nadala, Dominik Tim više nije u prvom petu, ali zato neki novi na sceni su stupila lica – Kasper Rud, Andrej Rubljov i Aleksandar Medvedev. BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među tri najplaćenija tenisera 2021. godine Pratite nas i preko iOS i Android aplikacija

Više detalja