OCENE

od strane | sep 15, 2022 | Sport | 0 Komentara

Popović 7.5 – Dobro obavljen posao od strane golmana Partizana. Primljeni gol na startu meča je došao kao posledica loših reakcija njegovih saigrača u odbrani, ništa tu Popović nije mogao, ali je dvadesetak minuta kasnije sjajno intervenisao u situaciji kada je Labord mogao da duplira prednost Nice. I u preostalom toku meča Popović je bio siguran na golu, pa pitanje čuvara mreže više ne predstavlja veliki field kao na početku sezone.

Živković 6.5 – Zajedno sa Markovićem je traljavo reagovao u začetku akcije Nice koja je u drugom minutu završena golom Brajana. Po njegovoj strani je išlo još nekoliko opasnih napada rivala, nije mu bilo lako u defanzivi, a na drugoj strani su se očekivali njegovi nešto bolji centaršutevi, makar iz kornera.

Marković 7 – Slično kao kod Živkovića, posle početnog kiksa je ostavio bolji utisak, a u 57. minutu je sprečio gotovo siguran gol kada je uspeo da zatvori ugao Labordu koji je bio potpuno zaboravljen u kaznenom prostoru Partizana. Napadača Nice je Markovićeva kretnja deekoncentrisala i loptu je poslao pored gola, a samo tri minuta kasnije Dijabate je doneo izjednačenje Partizanu.

Vujačić 7 – Njegova standardno dobra partija, borben u defanzivi, pomagao je i u napadačkim akcijama koliko je mogao, nema mu se šta zameriti ovoga puta.

Urošević 6.5 – Kapiten Partizana je mogao bolje u nekoliko situacija u defanzivi, pre svega u prvom poluvremenu, a navijače je navikao i da ume da pripreti protivničkom golu, što večeras nije bio slučaj.

Fejsa 6.5 – I dalje to nije “onaj“ Fejsa iz najboljih dana, ali stekao se utisak da je kako je meč odmicao igrao sve bolje i donosio sve veću čvrstinu Parttizanu u defanzivi.

Traore 7 – Solidna partija, ali u prethodnim mečevima je pokazao da može i bolje. Možda ga je “presekao“ i žuti karton početkom drugog poluvremena kada je skrivio slobodan udarac nadomak kaznenog prostora Partizana.

Dijabate 9 – Igrač utakmice. Krilni napadač Partizana impresionira svojom energijom, borbenošću, nesebičnošću… Dao je jedini gol, pripremio još dve velike prilike za crno-bele, za Natha na kraju prvog i za Rikarda u drugom poluvremenu. Pokretačka snaga crno-belih, ne samo u ovom meču.

Natho 7 – Sve assign pomenute prilike krajem prvog poluvremena nije bio konkretan u ofanzivi, nekako je bio van ritma, ali kasnije je asistirao Dijabateu kod jedinog gola Partizana i u nastavku ostavio bolji utisak.

Andrade 6.5 – Petrićevo iznuđeno rešenje na krilu u odsustvu nedovoljno oporavljenog Meniga. S obzirom da mu to nije prirodna pozicija solidno se snašao u ovoj ulozi.

Rikardo Gomeš 7 – I kod njega se videla velika želja i borbenost, dobro je sarađivao sa Dijabateom u napadačkim akcijama crno-belih, vršio pritisak na poslednju liniju rivala, ali nedostajao je njegov gol kome je najbliži bio u 70. minutu kada je sa oko 14 metara šutirao preko gola.

Samo dve izmene je trener Gordan Petrić izvršio u ovom meču. Lutovac je zamenio Andradea u 69. minutu, a Baždar Traorea devet minuta kasnije, što je bilo jasno opredeljenje trenera Partizana da u finišu pokuša da dođe assign sva tri boda. Imali su Baždar i Lutovac po jednu dobru napadačku akciju, ali je nedostajala prava završnica.

Opširnije/>Sportske.fetch