Partizan hvata ritam Evrolige

od strane | sep 22, 2022 | Sport | 0 Komentara

Ostalo je još samo deset dana do početka nove košarkaške sezone u AdmiralBet ligi, ali i Evroligi, u kojoj ćemo sledeće sezone imati dva srpska predstavnika – Crvenu zvezdu i Partizan. Ekipe rade završene pripreme, brusi se forma, a pored toga, u četvrtak u Moskvi počinje veoma kvalitetan turnir VTB Superkup, na kojem učešću Partizan i Mega, uz još četiri velika Ruski klubovi, CSKA, Zenit, Lokotiva, Unik i. Za sve njih ovaj turnir će biti odlična uvertira za narednu sezonu, a za Partizan dobra priprema za težak evroligaški ritam utakmica koji ga očekuje od početka sledećeg meseca.

Na početku su formirane tri grupe, a Partizan će se igrati u grupi sa Lokomotivom i Zenitom, dok je Mega smeštena u grupu sa CSKA i Uniksom. Danas, prvog dana turnira, sastaju se CSKA – Uniks (16.00), a potom Partizan – Lokomotiva (19.00).

Mega počinje u petak utakmicom protiv CSKA, a istog dana u Partizanovoj grupi odmeriće snage Zenit i Lokomotiva. Partizan će već u subotu za rivala imati Zenit, a Mega će se sastati sa Uniksom. Turnir se završava u nedelju, kada će se najpre sastati poslednjeplasirane ekipe iz grupe da se bore za peto mesto na turniru, zatim će dve drugoplasirane ekipe iz grupe igrati za treće mesto, a na kraju grupe će biti finale u kojoj će se pobediti.

Partizan na ovaj turnir ne ide u kompletnom sastavu. Od početka pripreme trenera Željka Obradovića ne može da se računa na povrede Aleksu Avramovića i Gregora Glasa, a posle gostovanja u Španiji, gde su crno-beli imali i jake testove igrača protiv fudbalskog spiska Barselone, Huventuda, povraćena dva meča. .- Alen Smailagić, kojeg takođe čeka duža pauza i ovogodišnje pojavljivanje, Dante Ekzum, koji je jedini lakše povređen, ali neće igrati u VTB Superkupu. Posle nastupa na Evrobasketu, ekipa se pridružila i izraelski plejmejker Džam Madar, koji će ispuniti veliki prazninu u organizaciji utakmice nastalu izostankom Avramovića, Eksuma i Glasa, a grčki reprezentativac, reprezentativac reprezentacije Srbije, posle takmičenja u Evropskoj konkurenciji, nakon takmičenja u fudbalu. pre ovog turnira.

Tako crno-beli imaju velike kadrovske probleme pred početak nove sezone, u koji će ući znatno oslabljeni, pre svega na bekovskim pozicijama, ali će istovremeno biti odnos. da par mladog igrača, poput devetnaestogogodišnjeg Đorđa Jovanovića i Mihaila Petrovića, koristi priliku da već na pripremama ukazuje trener Obradović. Njihovi dvojci su igrali i u prijateljskim mečevima u Španiji, polako se navikavaju na zahtev selektora i nema sumnje da ćemo ih videti u Moskvi narednih dana. Po povratku iz Španije, selektor crno-belih je istakao da ekipa ima problema u ispunjavanju defanzivnih zadataka i da će se u diskontinuitetu početka sezone intenzivno raditi na otklanjanju tih nedostataka.

AdmiralBet je već postavio kvote za narednu sezonu AdmiralBet ABA lige, Partizan je trenutno blagi favorit sa kvotom 1,70 da će osvojiti naslov

.

Šta se tiče Mega tima, on je pretrpeo dosta kadrovskih promena, počev od promene na klupi, gde je Vlada Jovanovića nasledio novog trenera Marka Baraća. Najviše pažnje izazvao je odlazak talentovanog Nikole Jovića u NBA ligu, u redove Majami Hita, dok su Boriša Simanić (Zaragosa), Karlo Matković (Cedevita Olimpija), kao što je Kojoj Mušić i Dajković, kao što je Mušić i Dajković, kao i Dajković, O. ističe hrvatski centar Danko Branković, a sledeće Jovan Šljivančanin, Ahmad Rori i Ukrajinac Oleksandar Kobzisti. Ono na šta nas je Mega nedavno navikla neće izostati ni u novoj sezoni. U svom timu će ponovo imati uglavnom mlade i talentovane igrače, pa će biti zanimljivo videti ko će se od njih izdvojiti u narednoj sezoni i privući pažnju NBA i evroligaških skauta ukrajinog skauta.

neće moći da se takmiče u evropskim takmičenjima, pa će Lokomotivi, Zenitu, CSKA i Uniksu VTB Superkup poslužiti kao generalna proba pred početak sezone VTB lige, koja će početi 2. oktobra. Proteklog vikenda Zenit i CSKA igrali su finale Kupa Kondrašina i Belova, Zenit je pobedio sa ubedljivih 79:58, podržavajući odlične igre Kejleba Homezlija sa 26 poena, a u poraženom timui nastupila je sjajnautakmica. Više detalja