PARTIZAN PERE OBRAZ NAKON DEBAKLA ZA VIKEND: Evropa je “crno-belima“ omiljena scena

od strane | feb 16, 2023 | Sport | 0 Komentara

MOLDAVSKI Šerif dočekuje izabranike Gordana Petrić u okviru šesnaestine finala Lige konferencija.

FOTO: Tanjug/AP

Domaćinu se prvenstvo i dalje nije nastavilo tako da je imao samo prijateljske utakmice kako bi se pripremio za ovaj meč, na ta dva susreta odigrao je remi i doživeo poraz. Što se tiče Partizana, on je odigrao dve ligaške utakmice u drugom delu sezone, savladao je Napredak sa 1:0, ali je onda usledio šokantan poraz od Mladosti GAT, 0:4. Vredi napomenuti da će se večaršnji duel odigrati bez prisustva navijača.

Šerif je prvi u domaćem šampionatu, pred plej-of fazu ima šest poena prednosti nad Petrokubom i veliki je favorit za titulu. Domaćin je u prvom delu sezone nastupao u Ligi Evrope, zauzeo je treće mesto u grupi “E“ u kojoj je bio sa Mančester junajtedom, Omonijom i Staunch Sosijedadom. Skupio je šest poena uz gol razliku 4:10 i na taj način se plasirao u Ligu konferencija.

Srpski predstavnik je najbolje partije ove sezone pružao upravo u Evropi, u grupi “D“ zauzeo je drugo mesto. U poslednjem kolu imao je priliku da pobedom protiv Slovacka zauzme prvo mesto i plasira se direktno u osminu finala ali je odigrao 1:1 sa Česima i prvu poziciju je zauzela Nica. “Crno-beli“ su grupnu fazu završili sa devet bodova, a najviše se pamte dva trijumfa protiv Kelna koji su “parnom valjku“ doneli prevagu i plasman u narednu fazu takmičenja. Što se tiče domaćeg prvenstva, izabranici Gordana Petrića su drugi na tabeli i zaostaju 11 bodova za liderom Crvenom zvezdom. Gost je za vikend doživeo veliku sramotu i na svom terenu je poražen od strane Mladosti GAT rezultatom 0:4.

Ova dva tima su se poslednji build susrela u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2005. godine kada je Partizan slavio u dvomeču ukupnim rezultatom 1:0.

Šerif će biti bez Akanbija, dok je pod znakom pitanja Utara.

Partizan će u Moldaviji biti bez usluga kapitena Slobodana Uroševića koji je suspenodavn zbog prikupljenih žutih kartona.

Očekujemo jednu tvrdu, borbenu utakmicu. Verujemo da neće biti puno golova, kao i da će “crno-beli“ ostati neporaženi pred revanš u Beogradu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,70)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije




Opširnije

Izvor: Novosti.rs