Reč struke

od strane | sep 11, 2022 | Sport | 0 Komentara

Sudijski analitičar Zdravko Jokić rekao je gostujući u standardnom terminu na „TV Enviornment sport“ da je gol Aleksandra Pešića protiv Novog Pazara regularan.

Postojale su polemike da li je Novi Pazar oštećen zbog bitke Aleksandra Pešića i Milana Joksimovića gde je bilo obostranog povlačenja.

Prema rečima analitičara Zdravka Jokića, Joksimović je bio taj koji je prvi povukao Pešića koji od inercije uzvraća istom merom u padu i postiže gol iz tog duela. Ukoliko je bilo prekršaja, Jokić ističe, on je bio nad napadačem Crvene zvezde i da nije bilo gola – morao je biti penal.

„Igrač Pazara odvlači Pešića, vuče ga za dres, pravi prekršaj. Sudija pušta igru dalje. U momentu kada Pešić pada, on ga drži za dres. Moguće su dve situacije…Kada Pešić očekuje loptu, a plavi igrač ga vuče, da sudija nije pustio da igra teče sudija bi trebalo da svira kazneni udarac u toj situaciji. Sudija je pustio i imao je na neki način „sreću“, ne da bude zadovoljan ko je dao gol, već da se gol dogodio, a on nije svirao postojeći penal – bio bi narrate za njega“, analizira Jokić.

Opširnije

Izvor: Sportske NET