Admir Muratović optužio SPP za kupovinu glasova na izborima za Bošnjačko nacionalno veće

od strane | nov 17, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Admir Muratović, nosilac liste „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“, optužio je svoju bivšu partiju, Stranku pravde i pomirenja (SPP), za kupovinu glasova na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Tvrdi da je kupovine glasova bilo na više biračkih mesta i da je u tome učestvovalo nekoliko verskih službenika, uposlenika Islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

Muratović je pozvao tužilašto da proveri informacije o učešću verskih službenika u kupovini glasova za SPP.

– Oni su tim postupcima naneli ogromnu štetu reputaciji Islamske zajednice u Srbiji i to ne samo sada, već i na parlamentarnim izborima, o čemu postoje tonski i video zapisi – rekao je za Danas Muratović.

Od organa IZ u Srbiji je zatražio da ispitaju delovanje svih funkcionera, „koji su bili zamrzli statuse u ovoj instituciji, a direktno su se pojavljivali na političkim skupovima jedne političke organizacije, zloupotrebljavali fakufsku imovinu i medije, kao i hutbu u jednoj novopazarskoj džamiji u predizbornjoj šutnji“.

Muratovićeva lista je osvojila jedan mandat.

Kaže da će postati deo većničke većine u novom BNV, pod uslovom da podrži jedinstvo IZ.

Poručuje da će njegova lista i Bošnjačko-srpski savez (BOSS), „životima braniti ujedinjenu IZ na čelu sa muftijom Dudićem“, da će ta institucija u ovoj listi „zauvek imati bedem, koji nikome neće dozvoliti da naruši njeno dostojanstvo i da su izašli na izbore da bi bili brana razbijanju IZ u Srbiji.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Opširnije

Izvor: Danas.rs