Advokat optuženog za serijska ubistva tvrdi da je pravi krivac bivši šef policije: „Oblačio se kao žena“

od strane | apr 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Tanjug/AP

Advokat Reksa Hojermana, optuženog za serijska ubistva, pokušava da prebaci krivicu za ubistva na plaži Gilgo na korumpiranog bivšeg šefa policije koji je ranije bio zadužen za slučaj, javlja Daily Mail.

Govoreći ispred sudnice na Long Ajlendu gde je njegov optuženi klijent imao saslušanje u sredu ujutru, advokat Majkl Braun rekao je da je osramoćeni PC Džejms Berk „učestvovao“ u ovom prljavom poslu.

„Dobili smo otprilike gotovo 3.000 tragova u ovom slučaju“, rekao je novinarima ispred Vrhovnog suda okruga Salfolk u Riverhedu.

„Bilo je mnogo tragova koji su stigli u policijsku upravu okruga Salfolk, sugerišući da je šef Berk uključen u ovo.“

Berk je navodno vodio dvostruki život uključujući konzumiranje kreka, oblačenje ženske odeće i veze sa prostitutkama. Služi kaznu zatvora nakon što je osuđen za nekoliko prekršaja uključujući napad, neprikladno javno ponašanje i nezakonito ponašanje nakon što je javno eksponirao u parku.

Govoreći o bivšem policajcu i njegovoj umešanosti u slučaj ubistava na plaži Gilgo, Braun je rekao: „Šef Berk tada nije dopustio FBI da uđe u istragu, s njihovim stručnim znanjem.“

„Problem za nas je što je šef policije koji je vodio istragu imao ovako šarenu prošlost i bio uključen u kriminalne aktivnosti.“

„Nedavno je služio kaznu od četiri ili četiri i po godine u federalnom sistemu.“

„Nedavno je uhapšen zbog optužbi za veoma devijantno seksualno ponašanje. Želimo da vidimo te zapise.“

Braunovi komentari došli su nakon što je njegov klijent, Hojerman, bio u sudnici noseći crno odelo, belu košulju i teget plavu kravatu u sredu ujutru.

Pažljivo je pratio saslušanje, koje se centriralo oko gomile potencijalnih dokaza koji su zaplenjeni sa različitih uređaja povezanih sa slučajem.

Šezdesetogodišnji otac dvoje dece optužen je za ubistvo četiri seksualne radnice čija su tela pronađena zakopana na udaljenom delu plaže Gilgo pre više od 10 godina.

Reks Hojerman Foto: Tanjug/AP

Njegova bivša supruga, Asa Elerup, takođe je primećena kako dolazi crnim „mercedesom“ ispred sudnice na Long Ajlendu.

Ovo se dešava samo nekoliko nedelja nakon što je rekla da njen partner s kojim je provela 27 godina „nije sposoban“ za ubistvo četiri žene.

Hojerman je negirao krivicu.

Elerup, koja takođe ima dvoje dece s Hojermanom, podnela je zahtev za razvod šest dana nakon što je on optužen za prva tri ubistva.

Ali i dalje ga posećuje u zatvoru jer veruje da „zaslužuje sumnju“ i prisustvuje njegovim saslušanjima sa kamerom za dokumentarne filmove.

Navodno je potpisala kontroverzni sedmocifreni ugovor sa NBC Universalom, Texas Crew Productions i G-Unitom da se pojavi u seriji o slučaju.

Tokom saslušanja u sredu, advokati su diskutovali o gomili potencijalnih dokaza koji se nalaze na stotinama uređaja. Sudija je rekao da želi da ta faza slučaja bude završena do jula.

Šef okruga Salfolk, Rej Tirni, rekao je da tužioci imaju „ogromnu količinu materijala“ s kojima treba da se suoče.

„Kada govorite o terabajtima i terabajtima i terabajtima informacija – to se ne dešava preko noći“, rekao je on novinarima ispred suda.

Hojerman se poslednji put pojavio u sudnici početkom februara kako bi se ažurirao napredak njegovog slučaja, tokom kojeg je ostao tih.

Doveden je u sudnicu okruga Salfolk u Riverhedu, Long Ajlend, Njujork, za postupak kojem nije prisustvovala Elerupova.

To je prvi put da se arhitekta pojavio u sudnici od 16. januara, kada je negirao krivicu za ubistvo Morin Brejnard-Barns (25) 2007. godine.

Navodne žrtve Reksa Hojermana Foto: Tanjug/AP

Hojerman je ranije optužen za tri ubistva prvog stepena za smrti Melise Bartelemi 2009. i Megan Voterman i Amber Lin Kostelo 2010. godine.

Veći deo dana od njegovog hapšenja u julu 2023. provodi u maloj ćeliji bez prozora u zatvoru Riverhed dok čeka suđenje.

Njegov advokat je ranije otkrio za Daily Mail da se optuženi i dalje drži u izolaciji i da je „usamljen i depresivan“.

Zvaničnici u visokosigurnosnom zatvoru u Njujorku rekli su da je izolovan jer bi inače bio „glavna meta“ za zatvorenike.

„Imamo vrlo dobre informacije da bi bio meta nasilja da nije na bezbednom mestu“, rekao je šerif okruga Salfolk, Erol D. Tulon Mlađi.

Navodne žrtve Morin Brejnard-Barns (25), Melisa Bartelemi (24), Megan Voterman (22) i Amber Lin Kostelo (27) nestale su između 2007. i 2010. godine.

Sve su bile seksualne radnice koje su oglašavale svoje usluge na Craigslistu i Backstory. Žene su pronađene vezane u vrećama od jute nekoliko milja jedna od druge.

Arhitekta sa Long Ajlenda, Hojerman, uhapšen je prošle godine ispred svoje kancelarije na Menhetnu nakon što su ga DNK dokazi povezali s njihovim nestancima.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs