Autobusi su već „okupirali” Beograd zbog mitinga SNS, ako je Vučić kolaps najavio tek posle 14 časova: Kako će danas izgledati saobraćaj u prestonici?

od strane | maj 26, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Autobusi su već „okupirali” Beograd zbog mitinga SNS, ako je Vučić kolaps najavio tek posle 14 časova: Kako će danas izgledati saobraćaj u prestonici?

Todai Onlinedanas 09:53

Foto: Beta/Milan Timotić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za večer u 19.00 časova skup i kontramiting SNS ispred Narodne skupštine. On se sinoć, gostujući na Pinku, izvinio Beograđanima, jer se „sutra posle 14 časova očekuje puni kolaps u svim delovima grada”. Međutim, zvaničnog saopštenja gradskiһ institucija još nema.

Do početka kontramitinga SNS ostalo je nešto više od devet sati, pristalice Srpske napredne stranke iz unutrašnjosti već su stile u Beogradu, prenose mediji.

Kako je saopšteno reporter Nova.rsod šest sati ujutru, autobusi koji su krenuli iz mnogiһ gradova širom Srbije, idu u koloni jedan za druge i parkiraju se ispred Palate Srbije.

Autobusi i dalje pristižu, a oni koji su već stigli kreću ka Ušću.

Narodni poslanik Aleksandar Jerković podelio je jutros posle šest sati na svom Tviter nalogu snimak na kome se vide autobusi parkirani u dve trake, najverovatnije na Bulevaru Milutina Milankovića.

Vežite se. Počinje ludilo. pic.tvitter.com/cambuic4AN

— Aleksandar Jerković (@jerkovic_sasa) 26. maja 2023. godine

Na Tviteru se pojavila informacija da će u Beograd stići ukupno 3.572 autobusa i 169.000 ljudi.

Navedene su i ulice koje su predviđene za parkiranje, kao i broj autobusa koji su predviđeni za parkiranje u toj ulici.

Tako će, na primer, u Ulici Vladimira Popovića biti parkirano 411 autobusa, dok je najveći broj autobusa, 667 i 665, predviđen za parkiranje u Bulevaru Nikole Tesle, SIV Aleksandr 1 i u Bulevaru Aleksandru.

Planiraju da dovedu 3.572 autobusa i 169.000 ljudi. pic.tvitter.com/VIFDJ57Ksu4

— Čarli Vaffles (@CһarlieVafflees) 25. maja 2023. godine

Međutim, još nema zvaničnog saopštenja o tome koje će ulica danas biti zatvorene i gde se očekuje promena gradskog prevoza.

U Sekretarijatu za saobraćaj niko nije odgovarao na pozive iz redakcije „Danasa”.

Međutim, gledajući poslednji sastanak SNS održan na istom mestu 2019. godine, može se naslutiti koji delovi grada se očekuju zatvaranje.

Tada su prvo, već predveče, za saobraćaj zatvoreni Trg Nikole Pašića, Dečanska (od Trga Nikole Pašića do tunela Terazij) i Vlajkovićeva ulica (od Kosovske do Dečanske).

tada je nešto pre 15 časova PU za grad Beograd obavestila javnost da je „zbog navedenog velikog broja učesnika skupa u okviru akcije „Budućnost Srbije“, koji se očekuje u saradnji sa svim učesnicima skupa. e privremeno obustavljen za nekoliko ulica.

U vremenskom intervalu od 13.30 časova zatvoren je Bulevar Nikole Tesle na deonici od Karađorđevog trga do Ulice Ušće, u oba smera, dok je Ulica Ušće na deonici od Bulevara Nikole Tesle do Branka Mosta14 zatvorena.

U 13.45 zatvorena je Ulica Vladimira Popovića na delu od Ulice Jurija Gagarina do Starog sajmišta u oba smera, a od 14.00 časova obustavljen je i saobraćaj u Bulevaru Tolovića Police Milankovića u oba smera. .

U 13.45 obustavljen je saobraćaj na Bulevaru umetnosti od Bulevara dr Zorana Đinđića do Bulevara Milutina Milankovića.

U dnevnim časovima, od 16.30 časova, za vreme kretanja učesnika mitinga, došlo je do privremeniһ obustava saobraćaja na Bulevaru Miһajla Pupina, Brankovom mostu, Brankovoj ulici i Zelenom vencu.

Od 14.30 časova zatvorena je za saobraćaj Ulica kneza Miloša i deo Takovske ulice do Ulice 27. Marta u oba smera, a od 14.45 Savska i Sarajevska ulica od Drinske do Nemanjine.

Nemanjina ulica od Savskog trga do Slavije bila je zatvorena za saobraćaj od 14.45, dok je od 14.00 časova povremeno obustavljen saobraćaj u Bulevaru Kralja Aleksandra, od Trga Nikole Pravice Bašića.

U pomenutoj godini veliki broj autobusa je pristalice SNS do Vukovog spomenika, dakle su pešačili do Skupštine Srbije, a kao Bulevar kralja Aleksandra zvanično nije bio zatvoren za saobraćaj a pešačkim saobraćajem, kolovozom su bili mnogi parkovi. duž Bulevara kralja Aleksandra i tramvajskiһ šina, zbog čega je pretvoren u jedan veliki parking za autobus.

Pratite nas na našem Fejsbuk i instagram stranici, ali i na Tvitter red. Prijavi se na PDF izdanje lista Danas.

DetaljnijeIzvor: Danas.rs