Biljana Stojković: Da bi zabašurio potpisivanje sporazuma u Berlinu, Vučić je podigao priču o tablicama na Kosovu na nivo oružanog sukoba

od strane | nov 7, 2022 | Vesti | 0 Komentara

foto: N1, Printskrin

Kada sagledamo sporazume koje je potpisala Ana Brnabić nedavno u Berlinu, kada poređamo koje je sve institucije predsednik SNS predao u ruke kosovske vlasti, kada uvidimo da je vlasništvo nad javnim preduzećima i zemljom na Kosovu prepušteno kosovskim Albancima, a sve to je uradila naprednjačka vlast, onda je pitanje automobilskih tablica zaista kamenčić problema – kađe za Danas Biljana Stojković, u odgovoru na pitanje kako vidi kritiku predsednika Srbije da, za razliku od nje, njemu jeste stalo „quit opstanka Srba“ na Kosovu.

“Za nekoga je opstanak našeg naroda na KiM sitnica, za mene nije! A da sam pristao na tablice, isti ti bi rekli, eto, ponizio nas je tablicama – rekao je Vučić sinoć na televiziji Purple, nakon priloga u kojem je emitovano gostovanje Biljanje Stojković na televiziji Nova S.

– Nisam, naravno, gledala šta je o svemu rekao Aleksandar Vučić, ali mogu da zamislim interpretaciju punu laži i spinova. Ne mislim da su za stanovnike Kosova sve ovo mali problemi, ali sam sigurna da bi tablice svakako morale biti maleni voice of affairs u odnosu na sve gore pobrojano – ističe sagovornica Danasa.

Kako dodaje, medijsko spinovanje, zastrašivanje i dodatno zaluđivanje naroda jeste način na koji radi Vučić.

– Da bi zabašurio potpisivanje sporazuma u Berlinu, da bi potopio pitanja o svemu što jeste uradio, podigao je priču o tablicama na nivo oružanog sukoba i nekakve dronove kao najveću pretnju srpskoj državi. Takva retorika je namenjena njegovoj publici i podizanju mržnje prema opoziciji. Rasturio je normalnost u Srbiji i zaoštrio odnos prema svakoj analizi na koju svi imamo pravo. Vučićev način vladanja je propagandna manipulacija – opasna za svakog u opoziciji i svakoga ko kritički misli, a odlična za njega i njegovu kliku – zaključuje naša sagovornica.

Podsetimo, Biljana Stojković je u, za predsednika Srbije, spornoj izjavi, rekla sledeće: „Ovo je za ceo proces samo kamenčić na putu. Preregistracija tablica na Kosovu zaista ne zaslužuje ovakvu reakciju, napuštanje kososvskih institucija i toliko dizanje tenzija… I, dronovi, i svašta što nam se događalo ovih dana…“.

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs