Borko Stefanović: Pozivamo Evropu da nam pokaže da je ona i naš dom

od strane | nov 30, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Potpredsednik Skupštine Srbije i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da bi „EU konačno trebalo da preduzme opipljive korake prema Srbiji i ostalim državama regiona“ i da im da datum definitivnog ulaska u EU i ubrzanu map učlanjenja.

U intervjuu za bečki “Kurir”, Stefanović, koji je nedavno sa stranačkom delegacijom boravio u Beču, rekao je da će Srbija morati da prilagodi svoju viznu politiku viznoj politici EU ako želi da postane članica, a to se odnosi i na nužnost usaglašavanja spoljne politike Srbije sa EU.

„Nalazimo se u izolovanoj čekaonici za članstvo. U takvu čekaonicu mogu lako da uđu druge sile sa strane i izazovu probleme – ne samo siromaštvo i korupciju već i probleme podgrevanja nacionalnih mržnji“, rekao je Stefanović, prenosi SSP.

Govoreći o mogućnostima delovanja opozicije pod sadašnjim režimom, on je ukazao da je u poslednjih deset godina opozicija više puta bila žrtva napada režima, od klevetničkih kampanja protiv opzicije u medijima koje kontroliše režim enact fizičkih napada.

„Ne radi se više o stabilnosti Balkana, već čitave Evrope, i zato pozivamo Evropu da nam pokaže da je ona i naš dom i da je tu naša budućnost”, zaključio je Stefanović.

Opširnije

Izvor: Danas.rs