Četiri trika za brže mršavljenje i topljenje masti

od strane | sep 21, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Sutterstock

Iako postoji različite dijete i programi za brzo mršavljenje, stručnost preporučuju postavljanje realnih ciljeva kako bi se postigao dugoročan i održao uspeh. Za ovo je potrebno sagoreti 500 do 1000 kalorija više nego što nosimo, što se može postići niskokaloričnom ishranom i redovnim vežbanjem. Ali postoji nekoliko drugih promena u ishrani koje mogu ubrzati gubitak težine.

Jedite lisnato povrće svaki dan

Tamnozeleno lisnato površje je izvor vlakana koja vam pomaže da se osećate sito, ali i obezbeđuje redovno praćenje creva. Konzumiranje hrane bogate vlaknima može doneti do smanjenja ukupnog unosa kalorija i gubitka težine.

Porcija od 100 grama zelene salate sadrži 15 kalorija, isto kao i 100 grama. 100 grama španaća ima 23 kalorije, a rukola ima 25 kalorija. Unosite 43 kalorija po porciji kelja i 49 kalorija po porciji kelja, preporučuje IndekHR.

Za užinu kombinujte ugljene hidrate i proteine

U nastojanju da suzbijete bolove gladi uz izgradnju mišića i gubitak masti, preporučljivo je kombinovati ugljene hidrate i proteine.

Proteini se sporije posle vare, pa ćete dobiti siti. Drugi razlog da jedete više proteina je taj što su oni gradivni blok za rast mišića, a mišići su metabolički aktivnosti od masti, što omogućava telu da sagoreva više kalorija čak i kada se odmara.

Pite vodu pre jela

Popijte čašu vode pre svakog obroka je dobra navika za sagorevanje masti iz više razloga. Pre svega, voda je neophodna za optimalno funkcionisanje organa. Drugo, ako ste hidrirani, unesite manje kalorija jer mnogi mešaju oduševljenje sa žeđu.

Sledeći set kada ste gladni, pokušajte da popijete veliku čašu vode, trećim sačeka00 minuta. Ako ste i dalje gladni, odlučite se za zdravu užinu.

Ne jedite meso jedan dan u nedelji

Svi su čuli za bezmesni ponedeljak i da njegovo praktikovanje može doprineti gubitku težine. Ali to ne znači da možete jeste bilo šta u dane kada ne jeste meso. Važno je konzumirati visokokvalitetne biljne proteine.

„Jedno istraživanje ekonomskih pojedinaca pokazalo je da je veća muškaraca i žena izgubila na težini kada su umesto toga prešli na životinjski protein proteina. .“, rekla je nutricionistkinja Mišel Braud za Ekspres.

Orašasti plodovi, pasulj i mahunarka, tofu, sejtan, određene žitarice i soja su odlični biljni proteini.

Pratite nas na našem Facebook i Instagram stranici, ali i na
Tvitter nalogu . Pretplatite se na PDF izdanje liste Danas.Pročitaj više