Četvoro Nemaca uhvaćeno kako polažu bele ruže u kući u kojoj je rođen Hitler: Nije to jedino što su uradili

od strane | apr 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

I. N.

Pozirali su ispred kuće za fotografije, a jedna od žena je izvela nacistički pozdrav

Adolf Hitler. Foto: Tanjug/AP

Četvoro Nemaca su uhvaćeni dok su na dan rođenja nacističkog vođe Adolfa Hitlera polagali bele ruže u kući u kojoj je on rođen na zapadu Austrije, a jedna žena među njima je izvela nacistički pozdrav dok su pozirali za fotografije, saopštila je danas policija.

Policija u pokrajini Gornja Austrija navela je da je četvoro Nemaca, dve sestre i njihovi partneri, u 20-im i ranim 30-im godinama, u subotu otišlo u zgradu da polože bele ruže u prozorska udubljenja.

Pozirali su ispred kuće za fotografije, a jedna od žena je izvela nacistički pozdrav. Službenici patrole su primetili grupu i odveli ih u policijsku stanicu na ispitivanje.

Žena je rekla da nije ozbiljno mislila da izvede pozdrav, ali su policajci naveli da su pronašli čet sa ostalima na njenom mobilnom telefonu, u kojem su delili poruke i slike sa nacističkim temama.

Policija je saopštila da će svo četvoro prijaviti tužiocima zbog sumnje da su prekršili austrijski zakon koji zabranjuje nacističke simbole.

Hitler je rođen 20. aprila 1889. godine u Braunau na Inu.

Nakon dugih prepirki oko budućnosti kuće u kojoj je rođen, prošle godine je počeo rad na njenom pretvaranju u policijsku stanicu, što je trebalo da odvrati one koji veličaju Hitlera da je posećuju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs