Četvorogodišnjak u peleni prepadao ljude sa napunjenim pištoljem, ocu krivična prijava

od strane | jan 18, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Četvorogodišnjak odeven samo u pelenu, napunjenim pištoljem je prepadao ljude po hodniku stambene zgrade u kojoj stanuje s ocem u predgrađu Indijanapolisa, u SAD.

Kada su policajci došli po prijavi suseda, vrata stana je otvorio golišav dečak i tek se na pozivanje policije odnekud pojavio njegov otac u gaćama, koji se upravo probudio.

Policajcima je rekao da se on stara o sinu čija majka živi drugde, a i bolesna je, da je i sam bolestan i da pojma nema da je njegov sin izlazio iz stana.

Otac je tvrdio da u stanu nema oružja sve dok policajac nije pitao dečaka „gde je ostavio svoju igračku“i pokazao mu savijenu šaku i prste u obliku pištolja, te je dečak prst uperio na pisaći sto.

Policajac je u stolu našao pištolj „Smit i Veson“ (Smith and Wesson) kalibra devet milimetara, s 15 metaka u šaržeru, težak više od dva kilograma.

Otac je rekao policajcima da njegov rođak kod njega ponekad ostavlja pištolj s municijom, „kad se oseti mentalno nestabilnim“, ali nije mogao da kaže ni adresu, ni telefonski broj tog rođaka.

Četrdesetpetogodišnji otac, osuđeni prestupnik koji očekuje suđenje zbog porodičnog nasilja, ubrzo je optužen za dva krivična dela: zanemarivanje maloletnog deteta i izazivanje opasnosti nenadziranjem vatrenog oružja.

Opširnije

Izvor: Danas.rs