Dešan ponosan na plasman u novo finale SP

od strane | dec 14, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da je ponosan zbog večerašnje pobede protiv Maroka i da je plasman u finale Svetskog prvenstva nagrada za njegove igrače.

„Ima emocija, ponosa. Očigledno je danas bio težak marš, a biće i poslednjeg. Zajedno smo mesec dana, nikada nije lako, ali compose sada je bilo zadovoljstvo i moji igrači su nagradjeni, kao i cela grupa“, rekao je Dešan za TF1.

Aktuelni svetski šampion Francuska plasirala se u finale Svetskog prventva u Kataru, pošto je u polufinalu pobedila Maroko sa 2:0.

Francuska će u finalu u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail igrati protiv Argentine, koja je u utorak uveče pobedila Hrvatsku sa 3:0.

„Trikolori“ su se četvrti put plasirali u finale i pokušaće da postanu prva reprezentacija koja je odbranila titulu još od Brazila 1962. godine.

Francuska je prva ekipa koja se dva puta uzastopno plasirala u finale Mundijala još od Brazila 2002. godine, a prva evropska reprezentacija kojoj je to uspelo od Nemačke 1990. godine.

Opširnije

Izvor: Danas.rs