Dominacija Evropljana u mundijalskih Top 16: Ko će kada i na koga u osmini finala?

od strane | dec 2, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Mečevi zadnjeg kola u grupama H i G zaključili sastav nokaut runde Svetskog prvenstva u Kataru.

Četiri večerašnje utakmice zatvorile su spisak učesnika eliminacione faze prvog zimskog Mundijala u istoriji, a ono što prvo upada u oči jeste dominatno prisustvo selekcija sa tla Evrope – čak osam.

Grupu H su pregurali Portugal, čiju prvu poziciju nije ugrozio ni poraz od Južne Koreje (1:2), te njegov „dželat“ iz Azije, dok se Urugvaju na kraju dramatične završnice nije isplatilo slavlje protiv Gane (2:0).

Posle njih na teren su izašle i selekcije iz grupe G. Srbija je morala da pobedi Švajcarsku, ali je izvukla deblji kraj (2:3), pa su se Sajdžije priključile Brazilu, čiji su rezervisti izgubili od Kameruna (0:1).

Pre toga, tokom ove sedmice, redom je popunjavan kostur osmine finala. Grupu A prošli su Holandija i Senegal, dok je u grupi B najviše bodova osvojio tandem Engleska – Sjedinjene Američke Države.

Iz grupe C dalje su prošli Argentina i Poljska, u grupi D najviše su pokazali branilac titule Francuska i Australija, Japan i Španija su diktirali stvari u grupi E, a Maroko i Hrvatska bili iznad ostalih u F grupi.

PAROVI OSMINE FINALA

3. decembar

Holandija – SAD (16.00)

Argentina – Australija (20.00)

4. decembar

Francuska – Poljska (16.00)

Engleska – Senegal (20.00)

5. decembar

Japan – Hrvatska (16.00)

Brazil – Južna Koreja (20.00)

6. decembar

Maroko – Španija (16.00)

Portugal – Švajcarska (20.00)

Opširnije

Izvor: Danas.rs