Euleks snabdeo hranom i odećom pripadnike Policije Kosova na prelazu Jarinje

od strane | dec 20, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Šef Euleksa Lars-Gunar Vigemark saopštio je da je ova misija pozitivno odgovorila na zahtev kosovske policije za snabdevanje hranom i odećom službenika na graničnom prelazu na Jarinju.

„Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je na zahtev Kosovske policije, EULEKS isporučio osnovne zalihe, uključujući hranu, odeću i proizvode za higijenu, službenicima kosovske policije na graničnom prelazu u Rudnici/Jarinje 17. decembra“, napisao je Vigermer na tviteru.

Tokom današnjeg dana Policija Kosova (PK) je saopštila da je devet njenih pripadnika prevezeno sa graničnih prelaza na severu zemlje na jug Kosova zahvaljujući saradnji sa misijom Kfora.

„Kosovska policija održava stalnu saradnju i kontakte sa Kforom, koji je danas podržao transport devet policajaca, koji su zbog hroničnih zdravstvenih razloga prevezeni sa severa na jug“, rekao je portparol PK Baki Kelani.

Pripadnici PK na prelazu Jarinje i Policijskoj stanici u Leposaviću su već 11 dana blokirani barikadam koje su postavljene u selu Rudare, u opštini Zvečan.

Opširnije

Izvor: Danas.rs