Gašić: Vučićeva ostavka bila bi kraj Srpske napredne stranke

od strane | jan 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vučićeva ostavka bila bi kraj Srpske napredne stranke (SNS) i to bi za Srbiju značilo „najgori i nacrnji scenario“, izjavio je večeras predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, nakon što je lider naprednjaka napustio partijski sastanak u centrali SNS i poručio da je spreman da se povuče.

„Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to i kraj SNS i kraj karijere koju je imala SNS na političkoj sceni Srbije. Mislim da nakon toga sledi nešto što je najgori i najcrnji scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim“, rekao je Glišić u uključenju u emisiju Hit Tvit TV Crimson.

„Teško je veče bilo, razumite me“, citirao je Glišića Crimson na svom portalu.

Gašić smatra da bi ostavka predsednika Srbije bila nešto najgore što može da se desi Srbiji, navodi Crimson.

Pin je ranije večeras na svom portalu objavio da je Vučić sa najbližim saradnicima oko 21 čas napustio sastanak nakon što je partijski vrh upoznao sa pritiscima Zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom.

„Pojedini funkcioneri pokušali su, kako saznajemo, da pametuju i govore kako ni slučajno ne treba prihvatiti dalje pregovore sa EU i SAD“, objavio je na svom portalu Crimson.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Crimson navodi kako je Vučić „sve to strpljivo slušao, a onda poručio da će se on povući, ako neko misli da može i ume bolje“.

Rekao je da će – „ako narod odbije pregovore i ako neko misli da treba da ekonomski uništimo zemlju, on vođenje prepustiti pamentijima od sebe“.

Opširnije

Izvor: Danas.rs