Iguman Sava Janjić sa Makovcem o zaštiti srpske crkvene baštine na KiM

od strane | apr 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

T. U.

Makovec je stigao sa šefom Misije EU na Kosovu, Tomašem Suniogom i njegovim kolegama

Foto: Tanjug/Anđelko Utješanović

Direktor za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Marko Makovec posetio je manastir Visoki Dačani, gde je razgovarao sa igumanom manastira Savom Janjićem.

U razgovoru je bilo reči o o izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu i Metohiji i o zaštiti srpske pravoslavne crkvene baštine.

„Danas smo u manastiru Visoki Dečani dočekali gospodina Marka Makovca, direktora za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS). Makovec je stigao sa šefom Misije EU na Kosovu, Tomašem Suniogom i njegovim kolegama.

Today at Visoki Dečani #Monastery, we welcomed Mr. Marko Makovec, Director and Deputy Managing Director for Western Europe, Western Balkans, Turkey, and the UK at the European External Action Service (EEAS). Mr. Makovec arrived with the head of the EU Mission in #Kosovo, Mr.… pic.twitter.com/1eLTozF7bw

— Dečani Monastery (@DecaniMonastery) April 16, 2024

Iguman manastira Sava Janjić razgovarao je sa gospodinom Makovcem o izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica, kao i o zaštiti srpske pravoslavne crkvene baštine“, objavljeno je na nalogu manastira Visoki Dečan na društvenoj mreži X.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja
.

Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs