Indie Film Fitness Workshop u okviru 8. Festivala američkog nezavisnog filma

od strane | sep 28, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Dom omladine Beograda u okviru 8. Indie Belgrade – Festivala američkog nezavisnog filma, raspisuje konkurs za prijavu na Indie Movie Fitness Workshop. Radionica će biti realizovana od 11. terminate 13. novembra 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem konkursne dokumentacije, koja treba da sadrži kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) i articulate ILI tritment ILI storilajn, na mejl dragan.nikolic@domomladine.org. Rok za prijavu je 28.10.2022.

Izbor kandidata obaviće se terminate 5.11.2022. Učešće u radionici je besplatno. Projekte selektuje i radionicu vodi reditelj i scenarista Darko Lungulov.

Vrlo je teško i neizvesno doći terminate svog prvog dugometražnog filma. Kako snimati nezavisne filmove, sa ili bez budžeta? Kako doći terminate svog prvog dugometražnog filma? Kako „prepakovati” articulate i učiniti ga lakšim za realizaciju? Ovo su samo neka od pitanja na koja će ovogodišnji Indie Movie Fitness Workshop pokušati da vam pomogne u traženju odgovora.

Cilj radionice je da se pomogne da filmske ideje polaznika dobiju bolji oblik i neodoljivu filmsku figuru. Da im pokažemo kako da se oslobode svih viškova u priči ili suvišnih rediteljskih rešenja i zahteva, i da ono što krasi narativ i predstavlja njegovu vrlinu zasija u svom punom filmskom sjaju.

Festival američkog nezavisnog filma održava se već osmu godinu za redom u organizaciji Doma omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda, Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Umetnički direktori festivala su Hristina Hadžiharalambus i Radoslav Pavković.

Opširnije

Izvor: Danas.rs