Izraelska vojska steže obruč oko šefa Hamasa: Traže ga živog ili mrtvog

od strane | dec 5, 2023 | Vesti | 0 Komentara

M. P.

Načelnik generalštaba IDF, general-potpukovnik Herci Halevi, u utorak je nagovestio da se izraelska vojska približava šefu Hamasa dok je prodirala u srce Kan Junisa u južnoj Gazi

Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Izraelska vojska (IDF) je opkolila južnu Gazu i Kan Junis, gde je više najviših zvaničnika reklo da se krije, Jahja Sinvar, lider Hamasa, ali još ne postoji precizan vremenski okvir za njegovo hvatanje ili ubistvo, javlja „Jerusalem Post„.

Načelnik generalštaba IDF, general-potpukovnik Herci Halevi, u utorak je nagovestio da se izraelska vojska približava šefu Hamasa dok je prodirala u srce Kan Junisa u južnoj Gazi.

„Napadamo centar Hamasa i često nas pitaju o razaranju u Gazi – Hamas je adresa. Jahja Sinvar je adresa za takva pitanja“, rekao je Halevi.

„Hamas je zloupotrebio civilne lokacije za terorizam“

Šef IDF-a je rekao da je Hamas sistematski zloupotrebljavao civilne lokacije za terorizam, a da se IDF i dalje trudi da ublaži bilo kakvu štetu nad civilima.

„Ko misli da IDF neće znati kako da obnovi rat, prevario se, a Hamas to mnogo oseća“, dodao je on.

Šef IDF je naveo da je veliki broj visokih zvaničnika Hamasa ubijen poslednjih dana, pored desetak komandanta bataljona Hamasa koji su ubijeni tokom dva meseca rata.

Takođe, Halevi je rekao da Hezbolah pokušava da sakrije koliko su napadi IDF oštetili njegove snage.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs