Jokić istorijskom partijom doneo Denveru ribrejk, Nagetsi dominirali protiv Majamija

od strane | jun 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vredi pomenuti i maestralnog Džamala Mareja koji je bio najefikasniji, a naredni meč se igra u noći između petka i subore

Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/USA TODAY Sports / ddp USA / Megan Briggs / Getty images / MATTHEW STOCKMAN / Profimedia;

Košarkaši Denvera uspeli su odmah da vrate brejk Majamiju i posle loše partije u drugoj utakmici izdominiraju u trećoj za vođstvo od 2:1 u seriji – 109:94!

Lako je Nagetsima da budu sjajni na terenu kada su Nikola Jokić i Džamal Marej u elementu, što se posebno odnosi na Srbina koji je nastavio da ruši granice istorije NBA lige.

Jokić je meč završio sa 32 poena, 21 skok i 10 asistencija i tako postao je prvi igrač u NBA finalima koji je imao učinak 30-20-10. Zanimljivo, to mu je treći put u karijeri, drugi put u ovom plej-ofu. Marej je, opet, ostvario učinak od 34 poena, 10 asistencija i 10 skokova.

🔢 Nikola Jokic se acaba de transformar en el primer jugador en la historia de las #NBAFinals en conseguir un 30-20-10 en puntos, rebotes y asistenciasY lo más importante, sus Nuggets están a 3 minutos de ponerse 2-1 sobre Miamipic.twitter.com/2kxo6tHOJ4— 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐍𝐞𝐰𝐬 España 🇪🇸 (@sportingnewses) June 8, 2023

Bio je to Jokićev 10. tripl-dabl u ovom plej-ofu, a Denver je konačno igrao onako kao što se i očekivalo – iz reketa. Iskoristili su visinu u odnosu na Majami čiji igrači nisu imali sjajan šut za tri poena. S druge strane, Nagetsi nisu ni „silovali“ te šuteve.

Denver je pitanje pobednika rešio na početku psoledje deonice, kada su na krilima Kristijana Brauna, rukija koji je bio iks faktor, otišli na +21 u 41. minutu (93:72). Jeste se Majami vratio u jednom trenutku, ali prednost je bila ogromna za onaj čuveni preokret Vreline na koji smo navikli u ovim poslednjim deonicama ovogodišnjeg plej-ofa.

Kris Braun je ubacio 15 poena, dok je Aron Gordon imao 11 i njih dvojica su jedini bili dvocifreni kod Nagetsa. S druge strane, Batler je ubacio 28 poena, a Bam Adebajo je dodao 22 poena i 17 skokova kada je u pitanju Majami.

Foto: AP/Tanjug

Otvorio je Majami sjajno utakmicu, imali su 5:0 i 9:4, dok je Denver pokušavao da ubrza igru i „navede vodu na svoju vodenicu.“ Polako, ali sigurno uspevali su u tome i u 7. minutu su, posle četiri vezana poena Jokića, prvi put poveli na meču (16:14).

Finiš prve deonice je doneo rezultatsku klackalicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a zanimljivo je da Denver nije ubacio nijednu trojku. Doduše, slabo su i šutirali. S druge strane, Jokič je imao 10 poena i sedam skokova na kraju prve deonice – 24:24!

Ako nisu pogodili nijednu trojku u prvoj četvrtini, drugu su otvorili upravo tako preko Brusa Brauna. Rezultatska klackalica se nastavila, dok se Džamal marej takođe probudio kada su u pitanju trojke. Pogodio je dve i kreirao je seriju 8:0 posle koje su Nagetsi poveli sa 41:37.

Okrenuo je Majami brzo na 42:41, da bi posle bacanja Jokića i zakucavanja Gordona Denver imao 51:46. Na kraju, 53:48 na poluvremenu – uz 14 poena, 12 skokova i sedam asistencija za srpskog košarkaša.

Foto: AP/Tanjug

Jokić je poenima otvorio treću četvrtinu, a prenost Denvera je rasla do prve dvocifrene u 27. minutu (59:48). Srbin je dominirao kada su u pitanju poeni i skokovi kao i Marej. U jednom trenutku su imali po 22 poena, a Nagetsi prenost od 67:57.

Nikola je nedugo zatim pogodio i trojku za 73:60, da bi Majami pred ulazak u poslednji minut bio u nokdaunu posle poena Kaldvela – Poupa za 78:62.

Kada je Kristijan Braun iskoristio asistneciju Jokića, a zatim i ukraoloptu začetiri vezana poena (82:63), činilo se da je Majami na konopcima. Međutim, uspeli su nekako serijom 5:0 da spuste tu razliku (82:68) pred poslednju deonicu u kojoj su oni kroz ovaj plej-of dominirali.

Međutim, Denver je naučio grešku iz prethodnog meča i nisu dozvilili da se nešto slično ponovi. Podsetimo, naredni meč je na programu u noći između petka i subore.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs