Ko su mogući protivnici Partizana u plej-ofu Lige konferencija?

od strane | nov 3, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Fudbaleri Partizana propustili su šansu da pobedom nad Slovackim u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencija izbore direktan plasman u osminu finala.

Žreb za plej-of je 7. februara, utakmice su na programu 16. i 23. februara, a crno-beli će za protivnike imati trećeplasirane timove iz Lige Evrope.

Najzvučnije ime je Lacio, koji je posle poraza u Roterdamu pao u baraž za Ligu konferencije iako su sva četiri tima u toj grupi završili sa istim brojem bodova.

Potencijalni protivnici ekipe Gordana Petrića su i portugalska Braga, kao i turski šampion Trabzon, koji je bez Evrope ostavio Crvenu zvezdu.

Mogući rival je i Karabag koji je sjajnim rezultatima u Evropi od letos na neverovatan način prokockao drugo mesto u grupi. Potencijalni protivnik je i Partizanov letošnji protivnik iz kvalifikacija za Ligu Evrope, kiparski AEK iz Larnake.

Na papriu, kao dva najlakša rivala izgledaju norveški Bode i moldavski Šerif.


Spisak mogućih rivala zatvara bugarski Ludogorec koji je u jakoj grupi sa Betisom i Romom zauzeo treće mesto, iako je bio na pragu senzacije u Rimu i osvajanja drugog mesta.

Ako prođu u osminu finala crno-bele onda čekaju pobednici grupa od kojih samo neće moči da izvuče Nicu sa kojom je bio u grupi. Preostalih sedam potencijalnih rivala su Bašakšehir, Vest Hem, Viljareal, AZ Alkmar, Đurgarden, Sivas i Slovan.

Opširnije

Izvor: Danas.rs