Kramarić posle trijumfa „pecnuo“ selektora Kanade: Videli smo na kraju ko je koga

od strane | nov 27, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Hrvatski fudbaler sa dva gola doprineo ubedljivom trijumfu svoje reprezentacije od 4:1

EPA-EFE/Neil Hall

Uvertira večerašnjeg meča bila je vatrena i zbog bukvalno prevedenog motivacionog govora selektora Kanade. Odmah posle trijumfa Hrvatske, i to ubedljivog (4:1), Andrej Kramarić iskoristio je priliku da „pecne“ Džona Herdmana.

Hrvatska je naročito nadigrala rivala u drugom poluvremenu i u poslednjih dvadesetak minuta prvog dela igre.

Nakon uvodnog vođstva Kanade, enact preokreta je došla u veoma kratkom roku. Andrej Kramarić sa dva gola dao je nemerljiv doprinos pobedi koja bi Hrvatskoj mogla da garantuje prolaz u osminu finala (dovoljan bod u poslednjem kolu).

Odmah posle meča, fudbaler Hofenhajma iskorostio je priliku da „pecne“ selektora Kanade.

„Želeo bih da se zahvalim selekoru Kanade na motivaciji. Videli smo na kraju ko je koga…“, zaustavio se na vreme Kramarić da ne ispadne vulgaran i primitivan.

Herdman je posle teškog poraza priznao da je napravio grešku.

„Poštujemo Hrvatsku, ali ovde smo da napravimo što bolji rezultat možemo. Mogao sam da budem pribraniji kada sam okupio igrače i to ide na moj obraz“, rekao je kanadski selektor.

Zlatko Dalić nije bio tu da mu pruži ruku posle susreta.

„Nisam ga video posle utakmice. Kada pobedim, obično čestitam protivniku, ali on nije bio tu. Izgleda da on te stvari tako radi. Jasno je da je ljut i da će mu biti potrebno vremena da nauči neke stvari“, dodao je Džon Herdman.

Selektor Hrvatske akcenat je stavio na suštinu, a to je bila igra njegovih pulena.

„Čestitao bih momcima na sjajnoj utakmici, povratku posle rano primljenog gola protiv ekipe koja na igra na polet. To mogu samo sjajni timovi, puni motiva, koji dišu zajedno. To je Hrvatska. Nećemo se zadovoljiti s ovim, ostaćemo mirni i protiv Belgije tražiti prolaz dalje. Bitno je bilo da se vratimo u utakmicu, Kanada je rano povela i ušla sa velikom energijom. Borili smo se, vraćali u meč. Tražili smo od Perišića i Kramarića da stoje široko, a najbolja vezna linija na svetu je igrala sjajno. Zasluženo smo pobedil.“

Naročito je bio zadovoljan igrom napadača.

„Pričao sam da imamo četiri sjajna napadača. Livaja je odigra sjajno, ali se potrošio. Dvoumili smo se hoćemo li da ubacimo Petkovića ili Budimira, na kraju smo ubacili onog koji je bolji u prijemu lopte, a Budimir je više napadač koji vam treba kada vršite pritisak na protivničku odbranu. Kramarić? On je konstanta koja rešava utakmice. Rekao sam već nekoliko puta, on će igrati dok ja budem selektor. Čovek ćuti i radi mnogo za ekipu. Ovi golovi su plod toga. Vratilo mu se i svaka mu čast.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs