„Kriv sam za nesreću, ali su Mariju nesavesno lečili, pa je umrla“: Odbrana vozača iz Niša pred sudom

od strane | nov 29, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Suđenje će biti nastavljeno u januaru kada će biti saslušani Marijin otac Nebojša, majka Žaklina i brat Strahinja koji su i danas, svi u dubokoj crnini, bili u sudnici

Foto: Facebook

Nišlija Igor Stojković (40) kome se pred Višim sudom u Nišu sudi za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja koje je za posledicu imalo smrt dvadessetpetogodišnje studentkinje Marije Šulović, negirao je danas odgovornost za kobni ishod saobraćajne nesreće.

On je priznao krivicu za saobraćajnu nesreću, ali ne i za smrt studentkinje koja je preminula skoro tri meseca kasnije, a odgovornost za njen gubitak života prebacio je na lekare koji su je, prema njegovim rečima „nesavesno lečili“.

Stojković se tereti da je sa dva promiula alkohola u krvi, što se smatra stanjem teške alkoholisanosti, vozilom „mazda“ krećući se velikom brzinom Donjovlaškom ulicom 31. decembra 2020. godine udario Mariju koja je sa svojim ocem Nebojšom izašla u šetnju. Devojka zadobila teške telesne povrede od kojih je preminula 22. marta 2021. godine u Beogradu gde je upućena na dalje lečenje.

– Dok je bila u niškoj bolnici svakodnevno sam se informisao o njenom stanju čim sam izašao iz pritvora. S obzirom na to da je puštena iz niškog UKC, zaključio sam da joj je bolje. Kada je preminula u Beogradu od niških lekara sam čuo da je smrt posledica nesavesnog lečenja –kazao je Igor.

Na ovu njegovu izjavu reagovao je Marijin otac Nebojša upitavši ga kod kojih se to lekara on interesovao za njeno zdravsveno stanje i zahtevao da imenuje medicinske radnike iz Beograda koji su navodno nesavesno lečili njegovu ćerku.

– Ako je istina to što govorite, dajte mi imena tih lekara da protiv njih podnesem krivičnu prijavu –kazao je očajni otac. Međutim, Igor je objasnio da se za Mariju interesovao dok se nalazila u Nišu preko neurohirurga Nebojše čije prezime nije znao.

– Što se tiče beogradskih lekara, njih ne poznajem ali sam od njihovih niških kolega čuo da Mariju nisu dobro lečili – branio se Igor.

Na pitanje punomoćnika Marijinih roditelja advokata Tamare Antić šta je sve popio pre nego što je seo za volan, Igor je priznao da je konzumirao dosta alkohola.

– Jedno pivo sam popio deset minuta pre nego što sam ušao u kola a pet, šest rakija dvadeset minuta do pola sata pre toga – izjavio je optuženi.

Opisujući saobraćajnu nesreću Igor je kazao da se ne seća kojom se brzinom kretao ali je priznao da je kasno video krivinu i pešake.

– Video sam Nebojšu kako, verovatno da bi je zaštitio, gura Mariju levo dok je on ostao na desnoj strani. Kada sam je udario, mislim da sam vozio brzinom od 40 do 50 kilometara na sat. Kočio sam, ali sam proklizao jer je kolovoz bio vlažan i udario devojku branikom u predelu noge. Video sam kako je preletela preko haube, udarila u šoferšajbnu a zatim pala sa moje desne strane- rekao je Stojković.

Istakao je da oseća duboku tugu te da razume očaj Marijinih roditelja jer, kako je kazao i on ima decu.

Suđenje će biti nastavljeno u januaru kada će biti saslušani Marijin otac Nebojša, majka Žaklina i brat Strahinja koji su i danas, svi u dubokoj crnini, bili u sudnici.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs