Makabi i Barselona na pobedu do plasmana na fajnal-for Evrolige

od strane | maj 1, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U večeras odigranim trećim mečevima plej-ofa Evrolige košarkaši Makabija savladali su u Beogradu Panatinaikos sa 85:83 i poveli sa 2-1 u seriji, dok je Barselona posle produžetka napravila brejk u Pireju i trijumfom sa 82:81 takođe došli na pobedu do plasmana na fajnal-for.

U duelu kojem su u “Pioniru” prisustvovali 1.000 navijača Makabija i vlasnik Panatinaikosa Dimitris Joanidis, “domaći” su već posle tri minuta poveli sa 9:2, a nešto kasnije, posle serije od 8-0 i sa 21:11.

Od tada je Makabi je u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu, u drugoj četvrtini imao i 15 poena, da bi posle četiri minuta igre u nastavku došao do maksimalnih +18 (57:39).

Makabi je u 38. minutu vodio sa 81:70, a onda je usledila serija Panatinaikosa 13-2 i 30 sekundi pre kraja izjednačili su na 83:83. U poslednjem napadu tima iz Tel Aviva Braun je fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja, a Kendrik Nan je šutirao za pobedu Atinjana, ali nije pogodio iz teške pozicije.

Za Makabi, koji je ponovo igrao bez svog najboljeg igrača Vejda Boldvina, najbolji je bio Džoš Nibo sa 22 poena i devet skokova, dok je Lorenco Braun meč završio sa 16 poena i osam asistencija.

Na drugoj strani Kendrik Nan je zabeležio 25 poena, Papapetru 17 poena i šest skokova, dok je Matijas Lesor postigao 14 poena, imao šest skokova i pet asistencija, ali i očajan šut sa linije slobodnih bacanja 6/12.

U Pireju je Olimpijakos imao šansu da pobedi i na kraju regularnog dela meča i u finišu produžetka, ali je oba puta neprecizan bio nekadašnji plejmejker Partizana Najdžel Vilijams-Gos i gosti su zahvaljujući tome imali šansu za pobedu posle dodatnih pet minuta.

Lopta je bila kod Džabarija Parkera, koji se digao na šut u poslednjoj sekundi Filip Petrušev je pokušao da ga izblokira, ali je faulirao Amerikanca. Parker je pogodio prva dva penala, treće namerno promašio i doneo trijumf Kataloncima.

Petrušev je bio najefikasniji u ekipi Olimpijakosa sa 18 poena, a dodao je pet asistencija i dve blokade, a Mozes Rajt je uz 16 poena, imao i osam skokova.

U pobedničkom sastavu se istakao Parker sa 13 poena i devet skokova, Jan Veseli je dodao 16 poena, a Vili Ernangomez i Tomaš Satoranski su ubacili po 13 poena. Nikola Kalinić je postigao dva važna koša u finišu i meč završio sa pet poena.

Četvrte utakmice igraju se u četvrtak, a ponovo će domaćini biti Makabi i Olimpijakos.

U sredu se igraju i preostale dve utakmice plej-ofa, a sastaju se Fenerbahče – Monako (1-1 u seriji) i Baskonija – Real Madrid (0-2 u seriji).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs