Mališić: Zaposleni u NIN-u bili su spremni da idu u neizvesnost, oko nove ponude nije bilo dileme

od strane | jan 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Betadanas 09:10

Foto: Medija centar

Bivša zamenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić ocenila je danas da je redakcija tog nedeljnika bila spremna da ide u potpunu neizvesnost, ali kada su dobili novu ponudu „Junajted medija“, kako je navela, nije bilo dileme.

Ona je rekla da nije htela da prihvati ponudu vlasnice NIN-a Jelene Drakulić Petrović da bude šefica Istraživačkog centra tog nedeljnika jer nije videla prostor za takav centar i, kako je ocenila, nema poverenja u taj koncept.

„Mislim da je otkaz gotovo cele redakcije NIN-a najbolji odgovor na novi koncept i u kom pravcu se NIN kreće. Kao što je NIN deo istorije, tako će i taj čin biti deo istorije. Otišla je sekretarica redakcije, kolumnisti, saradnici, lektori… čak su nam se javljali i sagovornici koji su nam rekli da više neće da govore za NIN“, rekla je Mališić za list Nova.

Ona je navela da će najširi okvir novog nedeljnika biti hrabrost i dijalog.

Junajted medija saopštila je u sredu da će uskoro pokrenuti novi nedeljni list na srpskom tržištu u kojem će cela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoje poslovanje.

„Smatramo da se na medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedeljnik koji će baštiniti najviše standarde nezavisnog i profesionalnog rada, a koji će uređivati i za koji će pisati vrhunski profesionalci koji su svoj integritet brižljivo gradili i čuvali tokom prethodnih decenija. Dosadašnja redakcija NIN-a zajedno sa Vesnom Mališić i Milanom Ćulibrkom biće deo novog nedeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom zemlje“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs