(MAPA) Od Negotina do Ljeide: Iz kojih gradova dolaze reprezentativci Srbije?

od strane | nov 22, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell/ /MAURICE VAN STEEN / Riccardo Antimiani / Alessandro Di Marco; Dizajn: Radenko Topalović

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak reprezentacije Srbije za predstojeći Mundijal u Kataru, a ono što je zanimljivo je to da se na njemu nalazi najviše igrača rođenih u Beogradu – čak šest, dok su u sastavu na primer i po dvojica Šapčana, odnosno Čačana.

Ono što je interesantno je da iz drugog grada po veličini u Srbiji, Novog Sada, ne dolazi nijedan igrač.

U sastavu Srbije se nalazi nekoliko igrača koji su rođeni u rasejanju, odnosno Evropi, a to se pre svega odnosi na braću Milinković-Savić rođene u Španiji, te Miloša Veljkovića rođenog u Švajcarskoj.

Drugi grad koji daje najviše reprezentativaca Srbije na predstojećem Mundijalu je Niš sa čak trojicom fudbalera, a treba napomenuti i da selektor Srbije Dragan Stojković dolazi iz grada na Nišavi.

Dizajn: Radenko Topalović

Golmani: Marko Dmitrović (Subotica), Predrag Rajković (Negotin) i Vanja Milinković Savić (Orense – Španija)

Odbrana: Stefan Mitrović (Beograd), Nikola Milenković (Beograd), Strahinja Pavlović (Šabac), Miloš Veljković (Bazel – Švajcarska), Filip Mladenović (Čačak), Strahinja Eraković (Beograd) i Srđan Babić (Banja Luka).

Vezni red: Nemanja Gudelj (Beograd), Sergej Milinković Savić (Ljeida – Španija), Saša Lukić (Šabac), Marko Grujić (Beograd), Filip Kostić (Kragujevac), Uroš Račić (Kraljevo), Nemanja Maksimović (Banja Koviljača), Ivan Ilić (Niš), Andrija Živković (Niš) i Darko Lazović (Čačak).

Napad: Dušan Tadić (Bačka Topola), Aleksandar Mitrović (Smederevo), Dušan Vlahović (Beograd), Filip Đuričić (Obrenovac), Luka Jović (Loznica) i Nemanja Radonjić (Niš).

Beograd – 7

Niš – 3

Šabac – 2

Čačak – 2

Kragujevac – 2

Negotin – 1

Banja Koviljača – 1

Kraljevo – 1

Loznica – 1

Bačka Topola – 1

Subotica – 1

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs