Milan u nokaut fazi Lige šampiona, Juventus se provukao u Ligu Evrope

od strane | nov 2, 2022 | Vesti | 0 Komentara

V. N.danas 23: 29

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Milana poslednji su izborili plasman u nokaut fazu Lige šampiona i tako se pridružili Napoliju, Liverpulu, Portu, Klub Brižu, Bajernu, Interu, Totenhemu, Ajntrahtu iz Frankfurta, Čelsiju, Realu, Lajpcigu, Mančester sitiju, Dortmundu, PSŽ i Benfici u osmini finala ovog takmičenja.

Posle večeras odigranih mečeva poslednjeg kola u grupama E, F, G i H Lige šampiona poznati su i timovi koji će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, a to su Salcburg, Šahtjor, Sevilja i Juventus, dok su učešće u evropskim klupskim takmičenjima završili zgrebački Dinamo, Seltik, Kopenhagen i Makabi iz Haife.

Poslednja dilema oko tima koji će igrati u osmini finala otklonjena je u grupi E, u kojoj je Milan pobedio Salcburg sa 3:0 u meču koji je odlučivao koja će od te dve ekipe ići u nokaut fazu.

Salcburg će za utehu na proleće igrati u Ligi Evrope, jer je Dinamo izgubio u Londonu od Čelsija (2:1) i tako propustio šansu da zauzme treće mesto u grupi.

U grupi H je i pre poslednjeg kola bilo poznato da će Benfika i PSŽ u nokaut fazu, ali su se Juventus i Makabi iz Haife borili za mesto u Ligi Evrope.

Iako je Juventus na svom terenu izgubio od PSŽ (2:1), a Makabi u Haifi od Benfike (6:1), ekipa iz Torina će i na proleće nastupati u Evropi. U ekipi „survey dame“ zbog povrede nije igrao Dušan Vlahović, ali je Filip Kostić odigrao svih 90 minuta.

U grupi G Mančester siti je na svom terenu pobedio Sevilju sa 3:1, dok su Kopenhagen i Dormund u Danskoj odigrali nerešeno 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs