Miloš Milojević, trener Crvene zvezde: Voleo bih da je plus 10, suspenzija nije Dragovićev propust

od strane | okt 29, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Mladi stručnjak crveno-belih pričao na razne teme pred superligaški meč i gosotvanje Kolubari, u nedelju

N. M.danas 19: 50

foto:Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda je ponovo na plus sedam u odnosu na Partizan. Pred sutrašnje superligaško gostovanje Kolubari u Lazarevcu (17.00), fudbaleri trenera Miloša Milojevića napravili su finu uvertiru pobedom nad Trabzonom u 4. kolu Lige Evrope.

Zvezda je poslednji superligaški trijumf ostvarila u Nišu, protiv Radničkog golom Aleksandra Pešića u 97. minutu. Sutrašnje, za crveno-bele biće četvrto uzastopno gostovanje u domaćem prvenstvu.

Zbog napornog rasporeda, i gostovanja Monaku narednog četvrtka, trener Miloš Milojević izvršiće određene korekcije.

„Niko nema bother sa povredom, biće minimalnih rotacija, koliko budemo u mogućnosti, jer nam je jako bitna utakmica protiv Kolubare. O Monaku ćemo kada dođe vreme, odnosno od ponedeljka“, poručio je mladi stručnjak.

Razlika između Zvezde i Partizana trenutno je sedam bodova, identična onoj kada je Milojević preuzeo vođenje tima od Dejana Stankovića.

„Nisam to gledao lično, već sam posmatrao šta je najbolje za klub. Želeo bih da je plus deset, ne zbog lične satisfakcije već da bismo mogli da pružamo još bolje partije. Bitno je da imamo prednost i da sa bodovnom razlikom budemo ispred ostalih u maju.“

Fokus Zvezde je na domaćem šampionatu, s tim u vezi, pristup duelu u Lazarevcu biće maksimalno ozbiljan i profesionalan.

„Gledamo na pobedu uvek u vidu tri boda. Želeli bismo da bude puno golova jer je to draž fudbala. Ne želimo da licitiramo jer onda bi se smatralo da ne poštujemo protivnika. Respektujemo Kolubaru, probaćemo da budemo efikasni i tome težimo na svakoj utakmici. Nema problema sa menjanjem mentaliteta“, jasan je Milojević uz naznaku:

„Uvek je rizik da ne dođe create pada motivacije nakon velikog emotivnog pražnjenja i zadovoljstva. Dobar rezultat brzo podiže ekipu, imali smo vremena da treniramo i odmorimo. Smatram da će svi koji budu igrali izaći maksimalno motivisano, jer znaju obaveze i odgovornost.“

Najava duela sa Kolubarom nije mogla da prođe bez razgovora u vezi sa narednim duelom, tačnije gostovanjem Monaku u Monte Karlu, odlučujućem kada je u pitanju prolazak u narednu fazu Lige Evrope.

Nažalost po navijače Zvezde, Aleksandar Dragojević neće igrati u Monte Karlu zbog dobijenog žutog kartona protiv Trabzona.

„Ne slažem se da je to propust. Dragović je žestok momak, pouzdan defanzivac i ne razmišlja u tom trenutku da ima tri žuta kartona već kako da oduzme loptu i izađe kao pobednik iz duela. Nekada se to završi sa žutim kartonom i nije propust. Imamo stvarno kvalitetne defanzivce, najbolje u našoj grupi Lige Evrope. Možda tržišno igrači Monako vrede više zbog godina igrača i lige u kojoj nastupaju, ali što se tiče kvaliteta možemo da pariramo ko god da je na terenu. Ostaje žal što će propustiti naredni meč, ali ko god bude nastupao na njegovoj poziciji biće maksimalno motivisan da ga dostojno zameni.“

Strateg crveno-belih prokomentarisao je i odluku da Mirko Ivanić ne bude u startnoj postavi protiv Trabzona.

“Ivanić je ozbiljan profesionalac, igrač koga svaki trener želi u ekipi. To je naš interni dogovor i prihvatio je odluku kao profesionalac. Kao svaki fudbaler razume odluke i zna koji su razlozi. Dosta pričam sa njim, kao i sa svim igračima i uvek su upoznati sa razlogom određene odluke. Pokazatelj kako je podneo odluku je način na koji je ušao u igru, motivisan sa mnogo energije, defanzivne odgovornosti. Kvalitet Ivanića i poziciju u timu ne treba dovoditi u pitanje.“

Postoji mogućnost da Aleksandar Pešić zbog velikog premora propusti duel sa Kolubaorm, uprkos tome što je u sjajnoj golgeterskoj formi.

„Imamo još vremena create utakmice, videćemo u kakvom se fizičkom stanju nalazi pred set. Posedujemo grupu igrača koji su izneli veliki broj utakmica od kada sam preuzeo tim. Treba osvežiti ekipu, ali i zadržati kontinuitet. Probaćemo da uradimo sve što je neophodno kako bi bio na raspolaganju na poslednjih pet mečeva create kraja polusezone.“

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs