Naježićete se kad čujete pijano verziju pesme „Džanum“ koja je postala neviđeni hit u „Južnom vetru“

od strane | nov 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

„Džanum“ je numera koja je zbog svoje originalnosti i promocije postigla veliki uspeh

Ostvarenje „Južni vetar“ „izrodilo“ je brojne hitove i nema pesme koja je snimljena za seriju ili film, a da nije postala broj jedan po slušanosti.

Ogromnu pažnju privukla je pesma „Džanum“ koju izvodi Teya Dora, pogotovo jer ne ova numera skroz drugačija od svega što se do tada pojavilo na muzičkoj sceni.

– Htela sam da bude svedenija verzija pesme, koja je svakako jako emotivna, ali mislim da je na neki nacin emotivnije gde cujes samo vokal i piano – rekla je mlada pevačica koja je i pijanista, tekstopisac, kompozitor i muzički producent.

Zanimljivo je to što je pesma „Džanum“ postigla internacionalni uspeh i hit je na mnogobrojnim radio stanicama u Evropi, Aziji, Južnoj Americi, Kanadi, Australiji, Africi i SAD.

Tekst pesme „Džanum“ je na internet platformama preveden na 187 jezika.

Od kada je pesma objavljena na kanalu Južnog vetra pa do danas, za sedam meseci, „skupila“ je preko 57 miliona pregleda.

„Džanum“ na Tik Toku ima oko milion i po videa i više od milijardu i po pregleda, na Instagramu preko milion reels-a, a na Spotifaju 83 miliona strimova.

Šta znači džanum?

Kako smo pre nekoliko meseci pisali, naslov numere znači „dušo moja, srce moje“.

Teya Dora je diplomirala je na Berklee College of Music u Bostonu. Od 2012. tekstopisac je za RCA records SONI MUSIC.

Prvi je izvođač iz Srbije koji je na platform Spotify imao više od 3.000.000 slušalaca. Zvanična je dobitnica dijamantske ploče iz Turske, platinaste ploče iz Indije i niza zlatnih ploča iz evropskih zemalja za izvođenje pesme „Džanum“.

Završila je školu solo pevanja (Dr Vojislav Vučković, Beograd) – mentor primadona Beogradske opere Ilona Kantor. Zatim, srednju muzička škola (Dr Vojislav Vučković, Stanković – Mokranjac, Beograd) – klavir. Muzička škola Đorđević, Beograd – smer klavir.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs