„Nepoštovanje rivala“: Roj Kin kivan na Brazilce zbog proslave golova, njih baš briga

od strane | dec 6, 2022 | Vesti | 0 Komentara

O. N.danas 17: 01

EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Čuveni Irac, poznat po nekadašnjoj beskompromisnosti na terenu i britkom jeziku van njega, upro prstom na Karioke zbog đuskanja nakon punjenja mreže Južne Koreje (4:1).

Strelci i saigrači su složno i egzaltirano izvodili ples u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva, što je baš iznerviralo bivšeg asa Mančester junajteda.

„Ne mogu da verujem šta gledam. Nikad nisam video toliko igranja. Osećam se kao da gledam ‘Ples sa zvezdama’ (televizijski šou u kom profesionalni plesači nastupaju u tandemu sa nekom poznatom ličnošću). Znam da je ples deo njihove kulture, ali mislim da je ovo nepoštovanje rivala. Vode 4:0, a to rade svaki attach“, izjavio je Roj Relatives tokom svog komentarisanja utakmice u TV prenosu na britanskoj ITV televiziji.

Prozvani Brazilcu su mu uzbrzo replicirali, očigledno ne hajući puno za javnodobijene packe.

„Ples je naš simbol sreće zbog postignutog gola. Ne radimo to iz nepoštovanja, ne slavimo pred protivničkim igračima. Ako se to nekome ne sviđa, šta da mu radim. Mi ćemo se truditi da nastavimo da postižemo golove i plešemo. Mi smo grupa koja voli da pobeđuje i slavi svoje golove i pobede. Svako ima pravo na svoj izbor, bitno je da poštujemo jedni druge“, objasnio je jedan od golgetera Lukas Paketa.

U jednom trenutku fudbaleri su pohrlili ka selektoru Titeu, tražeći od njega da se njiše u prepoznatljivom ritmu, što je ovaj i učinio nakon 3:0.

„Moraću da budem pažljiv jer će uvek biti zlonamernih koji će kazati da je u pitanju nepoštovanje. Za nas je to demonstracija sreće“, kratko je odgovorio šef stručnog štaba prvog favorita za osvajanje titule u Kataru.

„Taj ples video sam kod jedne muzičke grupe iz Rio de Žaneira koja ga je izvela u svojoj pesmi negde oko 2012. godine. Otkad sam počeo tako da proslavljam golove mnogi su me kopirali“, ispričao je Rišarlison,  koji „Golubov ples“ godinama izvodi taj ples, samo su se napadaču Totenhema u tom priključili ostali reprezentativci Brazila.

Sve njih očekuje četvrtfinale sa Hrvatskom, pošto je drugoplasirana selekcija sa prethodnog Mundijala u Rusiji izbacila Japan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs