Neverovatna priča dva labuda iz komšiluka: Upoznali se i zaljubili u „bolnici“

od strane | feb 29, 2024 | Vesti | 0 Komentara

S. K.

„Veterinari nisu smeli da daju prognoze. Bilo je neizvesno da li će preživeti“, rečeno je

Ilustracija: Pixabay/Gerry

Od borbe za život do večne ljubavi. Ovako se može opisati priča dva zagrebačka labuda.

Početkom godine, na putu kod Bundeka, pronađen je labud u teškom stanju. Bio je paralizovan i nije mogao da leti. Uzeli su ga zaposleni u rezervatu i odneli u Zoološki vrt na oporavak.

“Veterinari nisu smeli da daju prognoze. Bilo je neizvesno da li će preživeti. Tri-četiri dana nije bio zainteresovan za hranu i činilo se da se bliži kraju. Na radost veterinara i veterinarskih tehničara, antibiotik je počeo da deluje i labud se lepo oporavio. Kao da je osećao da ga sreća čeka iza ugla”, kazali su nadležni.

Nekoliko dana kasnije doneta je labudica pronađena u selu Savica-Šanci. Imala je povredu ispod krila koja je uspešno sanirana.

Ubrzo, mužjak i ženka pokazali su bliskost i smešteni su u isti životni prostor. Tamo je njihova ljubav rasla iz dana u dan, prenosi Jutarnji.hr.

“Kada su se potpuno oporavili, dogovoreno je da ih zajedno pustimo na jezera na Savici. To smo uradili u sredu ujutru. Pošto se radi o labudovima koji su rođeni 2023, uskoro bi mogli da počnu da grade gnezdo i rade na proširenju porodice. Neka im je sa srećom”, poručili su nadležni.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs