Niklas Filkrig spasao Nemačku ispadanja sa Mundijala; Španci manje zadovoljni remijem

od strane | nov 27, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Odličan meč bez pobednika odigrali su Španija i nemačka, u poslednjem kolu Grupe E odlučivaće se o prolazu u osminu finala – 1:1

N. M.danas 22: 18

EPA-EFE/Ronald Wittek

Odličan meč u derbiju drugog kola Grupe E odigrali su Španija i Nemačka. Niklas Filkrig ispostavio se spasiocem „pancera“ koji su dugo „koketirali“ sa mogućom eliminacijom sa Mundijala, već u grupnoj fazi. Remi je više po ukusu Nemaca, koji će u poslednjem kolu protiv Kostarike gledati da potencijalni trijumf ukrase sa što više golova – 1:1 (0:0).

Dve, suštinski, najkvalitetnije reprezentacije u grupi odigrale su odličan meč, izuzetno dinamičan, sa dosta poluprilika i nešto manje onih izglednih za gol.

Španci su još jednom pokazali koliko su neugodni i koliko njihov stil igre ne prija Nemcima koji u poslednjih osam međusobnih susreta nijednom nisu slavili.

Puleni Luisa Enrikea imali su veći posed lopte, lakše su dolazili enact protivničkog šesnasterca i naročito su bili opasni po levoj strani na kojoj je Olmo konstantno išao na Kerera.

Fudbaler Vest Hema daleko je umešniji u defanzivi, nego li u ispunjavanju ofanzivnih zadataka.

Teško objašnjivo, ali i na večerašnjem meču Nemačka je pokazala da nema desnog beka reprezentativnog formata, i da u tom aspektu sigurno kaska za vrhunskom konkurencijom.

Iako u prvom poluvremenu nisu bile viđene stopostotne šanse, najveći razlog tome bio je u dobro osmišljenim ofsajd zamkama zbog kojih nije priznat gol Ridigera, niti su upisane sjajne šanse Ansensija i Toresa.

Ni u nastavku odnos snaga nije bio promenjen. Džamal Musijala bio je ubedljivo najkonkretniji pojedinac u reprezentaciji Nemačke.

Zaista je sa devetnaest godina delovao dominantno; gotovo svaki njegov pokret i dribling imao je smisao i neretko se sam borio sa veznjacima Španije u želji da iskreira šansu saigračima.

Džošua Kimih nije uspeo da u 56. minutu tehnički bolje uputi šut iz sasvim korektne pozicije. Unai Simon nije imao većih razloga da se zabrine, jer je šut išao u njega.

Nedugo zatim, Španci su pokazali sposobnost da u par sekundi dođu enact protivničkog gola.

Igrao se 62. minut kada je Đordi Alba prosledio divan pas po levoj strani ka rezervisti Alvaru Morati, a odlični napadač usredsredio se na pas, napao loptu i divnim udarcem savladao Manuela Nojera.

Nemce nije uhvatila panika, uprkos tome što su porazom mogli da budu veoma blizu eliminacije. Selektor Flik je na nekih dvadesetak minuta pre kraja izvršio pravovremene izmene, osvežio manevar i napad i igra Nemačke dobila je na dinamici.

Musijala je imao sjajnu priliku, ali je njegov šut odbranio golman Španije, koja je prepustila incijativu „pancerima“ odlučivši se da protivnika kazni iz kontre.

Nemci su bivali sve uporniji; napadali su sa šestoricom, sedmoricom igrača i u takvoj konstelaciji bilo je logično da stvore još po koju konkretnu priliku.

Ponovo je Musijala bio deo akcije koja je završena golom Niklasa Filkriga, rezerviste koji u Bundseligi pogađa u dresu Verdera.

Saigrač Miloša Veljkovića odličan pas u prostor materijalizovao je izvrsnim šutem koji Unai Simon nije mogao da odbrani.

Odahnnuli su u taboru Nemačke nakon izjednačenja; u igri prsa u prsa obe reprezentacije želele su enact vođstva, „panceri“ su preko Sanea imali i najbolju šansu, ali enact kraja utakmice više nije viđen nijedan gol.

Sa osvojenim bodom, prvim na Mundijau u Kataru, Nemačka je ostala u igri za mesto u osmini finala. U duelu sa Kostarikom moraće da ide na trijumf i to sa što većom razlikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs