Obradović oprezan pred Barselonu: „Oni su među glavnim favoritima za titulu, moramo odigrati fantastično“

od strane | mar 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara


 ≫ 

E. S.

Kako kaže, kalkulacija nema

Printscreen: Telegraf

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.30 gostuju ekipi Barselone, u okviru 29. kola Evrolige.

Tim povodom, pred polazak u Španiju, crno-beli su odradili trening u Beogradu, a tom prilikom svoja očekivanja izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

– Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet, i igraju veoma dobro ove godine. Tim koji je sigurno među glavnim favoritima za fajnal for, i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali sa njima prvu utakmicu, ništa se tu nije promenilo previše, oni imaju stravičan kvalitet, i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica, ako želimo neki povoljan rezultat – počeo je Obradović.

Što se tiče zdravstvenog biltena…

– Svi su okej. Male, sitne probleme imamo, ali ništa zabrinjavajuće. Svi su trenirali večeras, to hoću da kažem. 

Kako kaže, kalkulacija nema.

– Nemamo razlog da se bavimo kalkulacijam. Mislim da treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda posle igramo od pet zadnjih utakmica, četiri kod kuće, tako da treba ići iz utakmice u utakmicu. Posle Barselone duplo kolo. Baviti se kalkulacijama nikad nije dobro. Imaćemo neku jasniju situaciju tamo pred kraj, ali kako god, treba se boriti i probati do kraja ostati u igri za plej-in. 

Domaći teren će biti „olakšica“ u narednim mečevima.

– Logično je da voliš da igraš pred svojom publikom. Ali, mi smo i zadnju utakmicu u Milanu imali naših navijača, koliko god hoćete, i juče u Čačku fenomenalna atmosfera. Gde god smo išli imali smo izvanrednu podršku, ali je domaći teren domaći teren, upravo u tom smislu da nema putovanja. To je nešto što je recimo bitno za igrače – poručio je Obradović.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs