Ovako izgleda Nova Varoš u novogodišnjoj noći: Nema snega, ali se Dejan potrudio da ga oslika na staklu

od strane | dec 31, 2023 | Vesti | 0 Komentara

E. T.

Novodogišnji junaci Dejanovih dela su Deda Mraz i irvasi, Bambi, kao i šumoviti predeli zlatarskog kraja, poput četinarskih šuma, zimskih pejzaža sa jelenom ili srnom na proplanku

Foto: Telegraf.rs/B.I.

Iako je u novogodišnjoj noći bez snega, Nova Varoš je išarana u zimskom stilu, a praznične dekoracije prava su umetnost na staklu kao delo sugrađanina Dejana Marinovića. Sa četkicom i belom temperom, koju pre nanošenja na staklo meša sa vodom i tečnosti za sudove, Dejan Marinović je proteklih decembarskih dana oslikavao izloge, kafiće, prodavnice, a kako poslovne, tako i stanbene objekte u Novoj Varoši.

Novodogišnji junaci Dejanovih dela su Deda Mraz i irvasi, Bambi, kao i šumoviti predeli zlatarskog kraja, poput četinarskih šuma, zimskih pejzaža sa jelenom ili srnom na proplanku.

– Već pet zima se bavim dekorisanjem staklenih površina u gradu, a iz godine u godinu posla ima sve više, pa pored objekata u gradu, prazničnu dekoraciju traže i vlasnici vikendica koje izdaju turistima – priča Dejan.

Njegov zanat zahteva puno strpljenja, a oslikavanje na staklu ne ide ni brzo, ni lako, ali kada se posao voli, ne dolazi do problema.

– Vreme za koje oslikam jedan lokal samo zavisi od njegove površine, a to je u proseku od četiri do pet sati. Dnevno obično uradim po jedan, a vlasnici su uglavnom zadovoljni. – dodaje Marinović.

Idol mu je Stanko Nikačević, novovaroški akademski slikar, koji mu je i predavao likovno u školi, a uz njega je i savladao zanat, pa mu je danas slikarstvo velika ljubav, ali i strast.

(Telegraf.rs/B.I)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs