Ovo su znaci da uporno forsirate vezu koja je osuđena na propast

od strane | apr 25, 2024 | Vesti | 0 Komentara

M. P.

Nekada jednostavno nije suđeno, ali mi to ne želimo da priznamo

fizkes

Ma koliko je nekada teško priznati da u ljubavi više ne ide, kada uvidite tako nešto, najbolje je da pustite da se veza završi.

Ipak, ovo je u teoriji mnogo lakše nego u praksi. Nekada je mnogo teže uopšte shvatiti tako nešto, nego kasnije sam razlaz vas i vašeg partnera. Zato, dobro obratite pažnju na ovih nekoliko znakva, koji otkrivaju da li uzaludno pokušavate da „oživite mrtvu ljubav“.

1. Više želite vezu, nego osobu sa kojom ste

Ako se dugo nadate vezi, osećate pritisak i jaku želju da budete u vezi ili vam je muka od usamljenosti, možda ste više zaljubljeni u ideju veze nego u osobu. Da biste dešifrovali da li je u pitanju želja za osobom ili želja za vezom, razmislite o tome da li biste bili prijatelji sa tom osobom.

Da li biste želeli da budete u njihovoj blizini, čak i ako je to bilo platonsko ili veza nije opcija? Šta ako ova osoba nikada nije želela da se uda ili oženi? Da li biste i dalje želeli da budete sa tom osobom ili biste prešli na nekog zgodnijeg? Ako ste samo sa ovom osobom zbog zgodnih okolnosti ili želite vezu, šanse su da ste više zaljubljeni u ideju, nego u tu osobu.

2. Svesnost 

Iskra ili ne, ako ste sa nekim ko vas „guši“, čini da se osećate kao da morate da zaustavljate sebe, ili vas natera da preterano razmišljate o svojim rečima i delima, to nije pravo partnerstvo. Čak i da postoji „iskra“, to je hemija između vaše važne druge i cenzurisane verzije vas; zašto bi uopšte želeo tu iskru? Ako veza zavisi od toga da „hodate po ljuskama jaja“ da biste uspeli, ne vredi gubiti vreme, piše „Theeverygirl.com„.

Foto: Pexels

3. Oporavak odnosa od svađa

Kompatibilnost i uspeh veze ne zavise od toga da li se slažete ili ne, već od toga kako ćete oporaviti vaš odnos nakon neslaganja. Bez obzira na to koliko je inače vaš partner „savršen“, on nije i neće biti robot. Oboje možete pogrešiti i sigurno se to dešavalo. Ipak, bitno je da vidite kak ovaš partner reaguje u tim momentima, kao i da li daje slobodu da se pomirite ili rešite problem.

Da li vas sluša, efikasno komunicira i nikada ne prave istu grešku dvaput? Da li vam je oboje više stalo do veze nego do toga da ste u pravu? Ili se borite sa komunikacijom, zadržavate ogorčenost i osećate da bi svaka rasprava mogla biti kraj veze? Ako se vaša bliskost ne vrati nakon svađe, možda forsirate vezu, koja je osuđena na propast.

4. Ne verujete im

Ako im ne verujete da će ostati verni, oni definitivno nisu pravi. Ali, nije samo reč o ljubavnoj lojalnosti, već i o onim na drugim stazama. Ako su vredni veze, onda ćete sigurno imati poverenja da sa njima podelite muku, zatražite savet ili ispričate neke tajne.

Ali, ukoliko se toga ustručavate, veza već uveliko nije veza.

(Ona.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: „Kupi mi majko top“

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs