Poraz Partizana od raspoložene Barselone: Odložen san od TOP 8 fazi takmičenja

od strane | mar 28, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u okviru 31. kola Evrolige.

Od njih je u Štark Areni bila bolja Barselona rezultatom 89:80.

Katalonci su odigrali odličnu utakmicu i potpuno su zasluženo slavili, ostavši tako u konkurenciji za prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone.

Nije Partizan imao rešenja za raspoložene šutere Barselone za tri poena, ali je i vidan bio umor na licima „crno-belih“, koji su igrali utalmicu nakon samo 48 sati od utakmice protiv Cedevita Olimpije u okviru ABA lige.

I uopšteno govoreći od svih ekipa koje se nalaze pri vrhu tabele Evrolige, Partizan ima ubedljivo najtanji roster.

Svega 13 košarkaša ima u rotaciji trener Željko Obradović i umor je sustigao njegove izabranike u ključnom delu sezone.

Ipak, ovo nije kraj za Partizan.

Već u petak uveče će imati novi okršaj za plasman u TOP 8 fazu, a protivnik će biti još jedan španski velikan – Real Madrid.

Barselona je bolje započela utakmicu.

Predvođena sjajnim plejmejkerom Nikolasom Laprovitolom brzo je došla do prednosti od 5:0, ali je onda pre svega svojom požrtvovanošću sjajni Jam Madar vratio svoj tim u rezultatsku klackalicu.

Ipak Barselona je nastavila da igra sjajno zahvaljujući svom najboljem košarkašu Nikoli Mirotiću i stalno je bila u rezultatskoj prednosti.

Početkom druge četvrtine Partizan je na „krilima“ Dantea Egzuma poveo 32:27, a onda je proigrao i Zek Ledej pa su „crno-beli“ otišli na „plus 8“ – 40:32.

Tada se Blaugrana razigrala i preko Jana Veselog došla na samo „minus 1“ – 42:41, da bi „crno-beli“ u drugo poluvreme ušli rezultatom 45:44.

Tada je Barselona izuzetno kvalitetno zaigrala u fazi odbrane, Partizan nije uspeo da realzuje tri uzastopna napada, a to je Barselona kaznila i posle trojke Aleksa Abrinesa, otišlu su na najveću prednosti  – 45:51.

Od tog trenutka krenuo je strmoglav pad Partizana i nova serija Barselone pa je ubrzo rezultat bio 49:61.

To je bila praktično nedostižna prednost za „crno-bele“ i iako su Kevin Panter i drugovi dali sve od sebe da do kraja meča preokrenu situaciju na terenu u svoju korist, iskusni igrači Barselone su svaku iole ozbiljniju seriju protivnika „sekli“ trojkom ili Nikole Mirotića ili Nikolasa Laprovitole.

Poslednji „trzaj“ je Partizan imao sredinom poslednje četvrtine na individualni kvalitet Dante Egzuma kada je tim Željka Obradovića prišao na samo šest poena zaostatka – 70:76, ali je i taj nalet odbio Mirotić ofanzivnim skokom i lakim poenima ispod koša Partizana.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra kao domaćin protiv Reala u petak uveče i ako taj meč reše biće nadomak plasmana u TOP 8 fazu takmičenja.

Na ovom meču oboren je rekord po broju navijača na jednoj evroligaškoj utakmici u tekućoj sezoni – 20.041 gledalac prisustvovao je spektaklu u Štark areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs