Portugalci izglasali nepoverenje svom miljeniku Ronaldu

od strane | sep 28, 2022 | Vesti | 0 Komentara

EPA-EFE/HUGO DELGADO

Sprovedena anketa pokazala da većina sunarodnika CR7 smatra da je prošlo njegovo vreme.

Kristijano Ronaldo toliko je zadužio fudbal svoje zemlje da će karijera ovog fudbalera ostati svetionik budućim naraštajima Portugalaca, međutim sve ima kraj pa i verovanje zemljaka rekordera (po broju nastupa) A tima selekcije sa Pirineja da ekipa ne može i ne sme biti sastavljena bez njega u prvih 11.

Naime, čak 57 odsto ispitanika tamošnjeg uglednog sportskog dnevnika A Bole izjasnilo se protiv igrača Mančester junajteda u početnih 11 na dolazećem Svetskom prvenstvu u Kataru, krajem godine.

„Manje Ronalda, više Portugala“, glasi sugestivna poruka selektoru Fernandu Santošu, uoči mundijalske odiseje evropskih prvaka iz 2016. godine, osvajača Lige nacija 2019. i visešampionske pozicije na EURO 2004.

Tako su 37-godišnjem dobitniku pet Zlatnih lopti (priznanja za najboljeg igrača Evrope u jednoj godini) i gomile drugih individualnih nagrada posle uprava velikana klupskog kontinentalnog fudbala leđa okrenuli i navijači iz njegove domovine, složni sa procenama čelnika Reala, Pari Sen Žermena, Mančester sitija, Bajerna… da vlasnik nekoliko golgeterskih rekorda nije više ni bleda senka sebe iz najboljih dana.

Silazna putanja nekadašnjeg superstara Reala počela je posle napuštanja Kraljevića, jer Juventusu nije doneo ono što je tražio od njega u Ligi šampiona, dok u novom mandatu na „Historical Trafordu“ ređa blede partije.

Nakon što mu je letos propao pokušaj da napusti Mančester junajted, bivši član lisabonskog Sportinga ove sezone odigrao je svega osam utakmica u svim takmičenjima i bio samo jednom strelac.

„Upravo sada Kristijano treba sebi da učini uslugu, da shvati da ako ne dostižeš određeni nivo, treba da zatvoriš radnju. On je osvojio sve, bio je fenomen. Sada je vreme da kaže – kraj“, zaključio je Italijan, koji je fudbal napustio 2017. godine“, poručio mu je istim povodom nekadašnji italijanski fudbaler Antonio Kasano.

Portugal će na SP igrati u grupi H, sa selekcijama Urugvaja, Gane i Južne Koreje, a vreme će pokazati da li će selektor Santoš poslušati većijnski stav naroda i staviti Ronalda na klupu za rezerve ili ga ostaviti na mestu koje mu je toliko dugo pripadalo.

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs