Posle Zenita ni u Lionu ne žele Lovrena zbog „Za dom spremni“

od strane | jan 12, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Za razliku od Hrvatskog fudbalskog saveza, koji se uopšte nije oglasio povodom skandaloznog istupa Dejana Lovrema, tokom proslave trećeg mesta na Svetskom prvenstvu, u inostranstvu je njegov ustaški poklič naišao na veliku osudu.

Repovi ispada ovog odličnog hrvatskog fudbalera nakon povratka iz Katara šire se Evropom. Poslednja zgražavajuća reakcija na njegovo pevanje jedne od spornih pesama poznatog nacionaliste Tompsona i, još više, uzvikivanje NDH pozdrava „Za dom spremni“ stigla je iz Francuske.

„Kada je klub poželeo dobrodošlicu Dejanu Lovrenu, počeo je učestvovati u trivijalizaciji ekstremnih desničarskih ideja i govora mržnje. Dovođenje Lovrena u suprotnosti je sa vrednostima kluba koji je simbol našeg identiteta“, reči su predsednika gradskog Ureda za sport u upravi Liona, Augustina Peša, izrečene u ime Komunističke partije Francuske.

Hrvatski Jutarnji record podseća i da su prethodno o ponašanju štopera rodom iz Bosne iz Hercegovine brujali mnogi mediji u Engleskoj, Italiji…. kao i da ga je, suprotno čelnicima HNS i selektoru Zlatku Daliću, dosta viđenijih Hrvata takođe kritikovalo.

Međutim, Lovren je u ponovnim oglašavanjima u javnosti ostao dosledan svojim nacionalističkim ubeđenjima, pa ga se Zenit odrekao zbog estremističkih stavova, nakon čega je napustio Rusiju. I prešao u Lion.

Opširnije

Izvor: Danas.rs