Poznati glumac i „gangster“ izvršio samoubistvo

od strane | okt 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ubrzo nakon tragedije, londonska policija je stigla unjegov dom sa službom Hitne pomoći, ali su mogli samo da konstatuju smrt

Foto: ANDREW COWIE / AFP / Profimedia

Britanski glumac Dejv Kortni i samozvani „gangster“, preminuo je u 65. godini nakon što je, prema pisanju medija, pucao sebi u glavu.

Ubrzo nakon tragedije, londonska policija je stigla unjegov dom sa službom Hitne pomoći, ali su mogli samo da konstatuju smrt.

– Niko u njegovoj porodici nije uhapšen – zvanično je saopšteno.

Dejv Kortni se ponosio navodnim vezana sa poznatim engleskim kriminalcima, poput Redžija Kreja i Lenija Meklina, a govorio je da je bio upucavan, ubadan, da mu je nos bio odgrižen i da je morao da „ubije da bi ostao živ“.

Svoj dom nazivao je „dvorcem Kamelot“ i voleo je da svuda po njemu budu simboli i slike na kojima je predstavljen kao vitez.

Ipak, u stvarnom svetu pre glume on je bio daleko i od viteza, a i od gangstera poput onih sa filmova. Bio je sitni kriminalac, koji je učestvovao u uterivanju dugova, fizičkim napadima, bio je nasilnik gonjen za prebijanje svoje devojke pre 10 godina,. a tvrdio je da je učestvovao i u ubistvima. U svojoj knjizi napisao je da je proglašen nevinim u 19 odvojenih suđenja, piše Mondo.

Engleska javnost upoznala ga je i kao autora šest knjiga, a glumio je i producirao sopstveni film.

Glumio je u filmovima „Siks bend trap“ Mika Mekartija, „Clubbing to Death“ Lija Filipsa i „The Dead Sleep Easy“ Lija Demarbra.

Bio je i inspiracija za čuveni lik bivšeg fudbalera Vinija Džounsa, „Big Krisa“ u filmu „Dve čađave dvocevke“, koji je režirao i napisao Gaj Riči.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs