Putin čestitao Rusima Novu godinu: Zapad je koristio Ukrajinu za cepanje Rusije

od strane | dec 31, 2022 | Vesti | 0 Komentara

Foto: Screenshot

Ova 2022. godina bila je godina teških i neophodnih odluka, najvažnijih koraka ka punom sticanju ruskog suvereniteta i potpunoj konsolidaciji našeg društva, naglasio je predsednik Rusije Vladimir Putin, obraćajući se javnosti u novogodišnjoj čestitki prilikom posete štabu Južnog vojnog okruga, prenosi ruski portal vesti.ru. 

Teške odluke i sudbonosni događaji.

Kako je dodao, ova godina je postala prekretnica na kojoj su postavljeni temelji istinske nezavisnosti Rusije.

„Za to se danas borimo“, rekao je Putin i istakao da suverenitet Rusije zavisi od naše snage i volje.

Prema njegovim rečima, Zapad je lagao o miru i pripremao se za agresiju, „što danas bez oklevanja priznaje“.

„A zapadne zemlje su cinično koristile Ukrajinu i njen narod za cepanje Rusije. Istorijska istina je na našoj strani“, naglasio je predsednik Rusije i dodao da borba Rusije za svoju budućnost služi kao inspirativan primer za druge države.

Vladimir Putin je zahvalio učesnicima specijalne operacije na hrabrosti i naglasio da će ruske vlasti učiniti sve da pomognu porodicama poginulih vojnika i naveo da deli bol onih koji su izgubili svoje najmilije.

Predsednik Rusije je čestitao praznik celokupnom osoblju Oružanih snaga Rusije i istakao da su svi vojnici, policijaci, dobrovoljci koji se bore za svoju rodnu zemlju heroji.

„Odlazeća godina je pokazala da nema veće sile od ljubavi prema rođacima i prijateljima, odanosti prijateljima i saborcima, odanosti svojoj otadžbini“, rekao je Putin i 2022. godinu nazvao godinom sudbonosnih odluka i prekretnica.

„U bilo kom, čak i u veoma teškim vremenima, u našoj zemlji se proslavljao početak Nove godine, podsetio je Putin.

Prema njegovim rečima, Nova godina je bila i ostala omiljeni praznik Rusa.

„Ovo je pravi trenutak da ostavite zamerke i ispričate voljenima o ljubavi. Neka nam ove iskrene reči i plemenita osećanja, dodao je predsednik, daju poverenje da ćemo prevazići sve teškoće, održati zemlju velikom i nezavisnom i da ćemo ići napred i pobeđivati zarad naše voljene otadžbine“, zaključio je Putin.

Ruski predsednik je prvi build novogodišnje obraćanje održao svoj tradicionalni govor okružen vojnim osobljem, a ne kao develop sada sa pozadinom Kremlja.

Pratite nas na našoj Fb i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs