Restoran naplatio gostima sečenje rođendanske torte: Dobili su račun za svako parče

od strane | avg 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Postupak restorana pokrenuo je raspravu o preteranim cenama u ugostiteljskim objektima širom zemlje

Foto: Shutterstock

Da se ne bismo čudili samo cenama u regionu koje u vreme turističke sezone skaču u nebo, sve je više vesti o načinima na koje Italijani pokušavaju da izvuku od turista najviše što mogu. Najnovije kontroverze vezane su za poslastice, jer je jedan restoran u Palermu na Siciliji naplatio 20 evra za sečenje rođendanske torte.

Da, dobro ste pročitalli: nije cena cele torte bila 20 evra, nego je restoran toliko naplatio samo da iseče tortu kupljenu na drugom mestu na 20 komada.

Ogorčeni gosti kojima je naplaćeno sečenje torte potrošili su, naime, 124 evra na picu u spomenutom restoranu, ali doneli su svoju tortu za proslavu rođendana. Kad su na računu primetili stavku „20 x servizio torta“ i zaključili da su im zaračunali pozamašnu cenu za uslugu sečenja torte za svih 20 komada, naprosto su bili zatečeni. Oglasili su se na društvenim mrežama i podelili račun koji je izazvao njihovu ljutnju, piše Jutranji list.

Nakon sve više vesti o dodatnim troškovima za Italijane koji se ovog leta bore sa skokom cena u supermarketima, postupak restorana pokrenuo je raspravu o preteranim cenama u ugostiteljskim objektima širom zemlje.

Ispostavlja se, naime, da to nije izolovani incident. Pisli smo i o ligurijskom restoranu koji je jednoj majci naplatio 2 evra za prazan tanjir s kojeg je njeno dete probalo njenu testeninu. Ida Germano, vlasnica Osterije del Cavolo u Finale Ligureu, rekla je da je naknada opravdana jer više tanjira za pranje znači više posla.

Pizzeria u sjevernom Pijemontu jednom je paru naplatila 1,50 evra jer je tražio dodatnu kašičicu kako bi podelio Katalonsku kremu koju je naručio za desert. Kafić na jezeru Como naplatio je 2 evra sečenje toplog sendviča na pola, tvrdeći da je to naporan posao koji zahteva da se za nošenje sendviča na stol koriste dve salvete, dva tanjira i dve ruke. Svaki dodatni zadatak ima cenu, objasnio je vlasnik tog restorana novinarima.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Priče sa Weba

Najnovije iz teme Veštačka inteligencija

Najnovije iz rubrike Moj novčanik

Video dana

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs