Sa samo 15 godina: Sin Ramzana Kadirova postao šef obezbeđenja svog oca

od strane | nov 6, 2023 | Vesti | 0 Komentara

N1.badanas 12:53

Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY

Adam Kadirov, 15-godišnji sin čečenskog čelnika Ramzana Kadirova koji je ove godine snimljen kako tuče zatvorenika u pritvoru, postavljen je na najvišu funkciju među očevim telohraniteljima.

Jedan od Kadirovljevih najviših bezbednosnih zvaničnika Zamid Čalajev rekao je da je Adam imenovan vođom odeljenja za obezbeđivanje sigurnosti čečenskog vođe.

Saveznici čečenskog vođe pohvalili su Adama Kadirova, koji ovaj mesec puni 16 godina, zbog njegove hrabrosti i čestitali mu na imenovanju.

U septembru je mlađi Kadirov izazvao osudu sveta, ali i nekih prokremaljskih tvrdolinijaša, nakon što je njegov otac na društvenim mrežama objavio video u kojem se vidi kako Adam šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana.

Ramzan Kadirov, Putinov saveznik, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama jer je stekao “odrasle ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere”.

Agencija RIA izvestila je pre dva dana da je Adam Kadirov u oktobru dobio titulu heroja Čečenije. Pres služba Ramzana Kadirova nije odgovorila na Reutersov zahtev za komentar, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. novembar 2023.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.

– Marko Nastić, di džej

Opširnije

Izvor: Danas.rs